ABD'li Büyükelçi son yemeğini Türk diplomatla yemiş

Güncelleme Tarihi:

ABDli Büyükelçi son yemeğini Türk diplomatla yemiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 00:00

Libya’nın Bingazi kentindeki ABD Konsolosluğu’na geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden ABD'nin Trablus Büyükelçisi Chris Stevens’ın son yemeğini bir Türk diplomat ile yediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İngiliz Sunday Times gazetesine konuşan Libyalı görgü tanıkları, ateşe verilen konsolosluk binasında havasızlıktan boğularak yaşamını yitiren Stevens'ın ölmesine neden olan saldırının, bir sokak protestosundan doğmadığını, silahlı kişilerce düzenlenmiş organize bir baskın olduğunu söyledi.

 

Gazeteye konuşan Libyalı korumalar, yerel saatle 21.30 sularında gerçekleşen saldırı öncesi oldukça sakin bir g

/images/100/0x0/55eb2f0ff018fbb8f8b0c509
ün geçirdiklerini belirtirken, Stevens'ın son akşam yemeğini de bir Türk diplomatla yediğini ifade etti.

 

Haberin Devamı

Libyalı korumalara göre, Stevens kendini o kadar güvende hissediyordu ki, konsoloslukta ağırlanan Türk diplomatı arabasına kadar geçirdi, ardından da gezinerek konsolosluk binasına döndü.

 

Haberde, Stevens'ın misafir ettiği Türk diplomatın ismi verilmedi.

 

STEVENS BİNADAN BÖYLE ÇIKARILDI / WEB TV

 

 

RICE: SALDIRI PLANLI DEĞİLDİ

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Susan Rice ise konsolosluk binasına düzenlenen saldırının planlı olmadığını söyledi.

 

Rice, katıldığı bir haber programında, ABD'nin yaptığı araştırmaların saldırının koordineli ve planlı bir saldırı olmadığını gösterdiğini belirtti.

 

Büyükelçi Rice, protestocuların muhtemelen geçen yılki ayaklanmalardan kalan ağır silahları olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Haberin Devamı

Ancak Amerikan Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Rogers, Rice'ın açıklamalarına karşın, bunu söylemek için henüz erken olduğunu  ifade etti.

 

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) da geçen hafta Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepki olarak düzenlenen saldırıda Stevens ve üç elçilik çalışanının öldürülmesini soruşturduğu belirtildi.


BAKAN YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI
Bu arada Libya'da Bingazi'deki ABD misyonunun da bulunduğu Doğu bölgesinden sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Venis el Şerif görevden alındı.

 

AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Şerif'in yerine geçici olarak Albay Selahaddin Avad Dogman getirildi.

 

Haberin Devamı

Bingazi'deki ABD Konsolosluğu'na yönelik saldırı öncesinde kentteki güvenlik zafiyeti nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Şerif'in, olaya ilişkin açıklamaları hem Milli Genel Kongre (MGK) hem de medya tarafından yetersiz ve çelişkili bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!