ABD Suriye konusunda Hizbullah'ı suçladı

Güncelleme Tarihi:

ABD Suriye konusunda Hizbullahı suçladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 13:46

ABD, Suriye hükümetinin muhaliflere yönelik baskısının ardında Hizbullah olduğunu öne sürdü. Hizbullah militanlarının Suriye hükümet güçlerine eğitim ve danışmanlık verdiği ve ülkenin çeşitli bölgelerinden muhaliflerin püskürtülmesinde rol oynadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Suçlamalar Hazine Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye’ye yönelik yeni yaptırım paketleri kapsamında gündeme geldi. ABD ayrıca Hizbullah’ın İran Devrim Muhafızları’nın Suriye güçlerine verdiği eğitimlere de katkıda bulunduğunu öne sürdü.

 

Hazine Bakanlığı’nın açıklamasında, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın da bu faaliyetleri koordine ettiği öne sürüldü.

 

ABD daha önce de Hizbullah’ın Suriye hükümetine destek verdiğini öne sürmüştü. Ancak bu son suçlamalar Beyaz Saray’ın Suriye’de muhaliflere destek konusunda yeterince rol oynamadığı yönündeki şikayetlere bir yanıt olarak değerlendirildi.

 

Haberin Devamı

Ancak Hizbullah’ın faaliyetleri konusunda uzman birçok isim, bu iddiaların kanıtlarla desteklenmeye ihtiyaç duyduğunu belirtti.

 
AVRUPA'YI VURABİLİR

Suriye’yle ilgili suçlamaların ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Koordinatörü Daniel Benjamin de Hizbullah’ın her an Avrupa’daki bazı hedeflere saldırılar düzenleyebileceğini öne sürdü.

 

Benjamin, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bizim tespitlerimize göre, Hizbullah ve İran yakın gelecekte terör faaliyetlerini ve operasyonlarını sürdürecek. Hizbullah, Avrupa’da söz sahibi ve son dönemdeki faaliyetleri sivillere verilecek zararları ya da siyasi tepkileri gözetmediklerine işaret ediyor. Hizbullah’ın uyarmadan vurabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!