ABD silah satışını bir yılda ikiye katladı

Güncelleme Tarihi:

ABD silah satışını bir yılda ikiye katladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2006 16:10

ABD’nin, 11 Eylül sonrasında yabancı ülkelere yaptığı silah satışını hızla artıyor, Türkiye’nin de savaş uçağı anlaşması yaptığı Washington’un bir yılda yabancı ülkelere yaptığı silah satışının yüzde 100 arttığı bildirildi.

Amerika’nın önde gelen gazetelerinden New York Times’ın haberine göre, ABD’nin yabancı ülke hükümetlerine yaptığı silah satışı, bu yıl ikiye katlandı. Gazete, bu artışta özellikle Pakistan, Avusturalya ve Yunanistan’ın aşırı silah talebinin etkili olduğunu kaydetti.

ABD’nin 2005 yılı Eylül ayından 2006 yılı Eylül ayına kadar 21 milyar dolarlık silah anlaşması yaptığı bildirildi. Washington, bir önce yıl 10.6 milyar dolarlık silah satışı yapmıştı.

“11 EYLÜL SİLAH SATIŞLARINI ARTTIRDI”

New York Times gazetesi, ABD’nin özellikle 11 Eylül sonrasında ciddi biçimde silah satmaya başladığını duyurdu. Haberde, 11 Eylül öncesinde ABD ile hiçbir silah anlaşması olmayan Azerbaycan, Ermenistan ve Tacikistan gibi ülkelerin 11 Eylül sonrasında toplam 32 milyon dolarlık silah aldığı kaydedildi.

Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı yöneticisi Korgeneral Jeffrey B. Kohler, silah satışlarının artışı ile ilgili olara, “2007’ye iyi bir başlangıç yapıyoruz” yorumunda bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!