ABD’nin canı cehenneme

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin canı cehenneme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 00:00

İran’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda halk sandığa akın etti. Dini lider Hamaney, ABD’ye sert mesaj gönderdi.

Haberin Devamı

Yasal olarak iki dönemin ardından koltuğu bırakmak zorunda olan Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın halefini belirlemek üzere dün sandık başına gidildi. Seçim merkezlerinde uzun kuyruklar oluşurken İçişleri Bakanlığı yoğun katılım nedeniyle oy verme işlemini dört saat uzattı. Seçim Komisyonu Başkanı Sefer Ali Baratlu, katılımın 2009 seçimlerinden daha yüksek olmasını beklediklerini belirtti. Katılımın yüksek olmasında, daha önce boykot kararı alan çok sayıda reformcunun fikir değiştirerek sandık başına gitmesinin de etkisi oldu.

Hamaney mesajı

Başkent Tahran’da ilk oyu verenlerden biri dini lider Ayetullah Ali Hamaney’di. 50 milyon seçmene sandığa gitmeleri çağrısı yapan Hamaney, “Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi’nden birilerinin ‘İran’daki bu seçimleri kabul etmiyoruz’ dediğini duydum. Canları cehenneme” diye konuştu. Eski iki cumhurbaşkanı Hatemi ve Rafsancani, diğerlerine göre daha ılımlı görünen Hasan Ruhani’ye destek verdi. Ancak nükleer müzakereci Said Celili ile Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bagır Galibaf da iddialı adaylar arasında sayılıyor. Yarı resmi Fars haber ajansı, ilk gayrıresmi sonuçlara göre Ruhani’nin ilk sırada olduğunu, Galibaf’ın ise onu takip ettiğini, ancak hiçbir adayın yüzde 50’nin üzerinde oy alamaması nedeniyle 21 Haziran’da ikinci tura gidileceğini öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!