ABD, havayollarından daha fazla işbirliği istiyor

Güncelleme Tarihi:

ABD, havayollarından daha fazla işbirliği istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2006 09:49

ABD İç Güvenlik Bakanı Michael Chertoff, ülkesinin, trans-Atlantik seferleri yapan havayollarının yolcuları hakkında daha çok bilgiye ulaşmak istediğini söyledi.

ABD İç Güvenlik Bakanı Michael Chertoff, Washington Post gazetesinde yayımlanan makalesinde, ABD'nin terörizmle mücadelede Avrupalı ortaklarıyla yakın işbirliğine rağmen, tehditlerin belirlenmesi ve durdurulması için mevcut tüm kaynakları kullanabilme açısından ”ellerinin bağlı” olduğunu bildirdi.

Michael Chertoff, terörizmle mücadele yetkililerinin, yolcular yer ayırdığında, seyahat acentaları ve havayolu şirketleri tarafından toplanan ayrıntılı bilgiye ulaşmak istediğini belirterek, 11 Eylül'den sonra uçakları kaçıranların kimliklerini teşhis edebilmek için kredi kartı bilgileri ve telefon kayıtlarını incelediklerini hatırlattı ve “Bu tür bağlantıların, bir hava korsanı uçağa binmeden önce belirlenmesi daha iyi olmaz mı?” dedi.

Chertoff, seyahat programı ve ödeme ayrıntıları gibi daha fazla bilginin, teröristlerin, uçaklara binmeden teşhis edilmesine yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

AB ülkelerinde geçen mayıs ayında, havayolu şirketlerinin Washington yönetimine yolcuların isim, adres, bilet ücreti ve telefon numaraları gibi ayrıntıları vermesiyle ilgili kısıtlamalar getirilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!