ABD Hakkani’yle görüştü

Güncelleme Tarihi:

ABD Hakkani’yle görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 13:03

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Afganistan’da faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Hakkani örgütüyle bir görüşme yaptıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Clinton, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da, gazetecilere yaptığı açıklamada, bunun bir müzakere görüşmesi olmadığını vurguladı.

 

ABD’li bakan, “Ne kadar istekli ve samimi olduklarını denemek için Taliban’la ve Hakkani örgütüyle bağlantı kurduk. Şimdi Afganistan, Pakistan ve ABD olarak kendi aramızda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bizi gerçek müzakerelere taşıyacak bir yol arıyoruz” dedi.

 

PAKİSTANLI BAKANLA İŞBİRLİĞİ MESAJI

Bu açıklamaların öncesinde, Clinton, Pakistanlı mevkidaşı Hina Rabbani Khar ile bir araya geldi.

 

Görüşmenin ardından Clinton, Pakistan'a, Afganistan'da eylem gerçekleştiren Taliban mensuplarından kendi topraklarında bulunanlara karşı "önümüzdeki birkaç gün ya da hafta içinde" uygulanacak sert önlemler alınması ve bu güçlerin Kabil hükümetiyle anlaşmaya sevk edilmesi çağrısında bulunduğunu dile getirdi.

 

Haberin Devamı

Khar ise, Taliban'a karşı daha somut neticeler almak için ABD ile daha sıkı işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

 

Pakistanlı bakan, İslamabad’ın Taliban'a destek verdiği ve Hakkani'nin "Pakistan'ın Afganistan'daki silahlanmış kolu" olduğu suçlamalarının da asılsız olduğunu belirtti.

 

POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİ Mİ

Şimdiye dek Pakistan yönetiminin, Taliban ve El-Kaide güçlerini ülkenin kuzeybatısındaki bölgede kendi haline bırakma politikası yürüttüğü göz önüne alındığında, Khar'ın ABD ile işbirliği açıklamasının, bu politikanın değiştiği şeklinde yorumlanması mümkün görünüyor.

 

Clinton'ın, "Afganistan'da güvenliği ve istikrarı sağlama" turu kapsamında, Pakistan'ın ardından Tacikistan'ı ve Özbekistan'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!