ABD Ecevit'i bekliyor

Güncelleme Tarihi:

ABD Eceviti bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2001 12:42

ABD, Başbakan Ecevit'in Ocak ayında yapacağı ziyareti önemsiyor. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Richard Boucher, 'Ecevit ile konuşulacak onlarca konu var' dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit`in Ocak ayında ABD`ye yapacağı ziyaret sırasında, başta Afganistan ve Irak olmak üzere pek çok konuda geniş kapsamlı görüşmeler yapılmasının beklendiği bildirildi.  

MÜTTEFİKİMİZ TÜRKİYE İLE KONUŞULACAK ONLARCA KONU VAR

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Richard Boucher, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ecevit`in Ocak ortasında yapacağı ABD ziyaretisırasında Irak`ın ana gündem maddesi olup olmayacağı yolundaki bir soru üzerine, ``Müttefikimiz Türkiye ile konuşulacak onlarca konu var`` dedi.  

TEMEL KONU AFGANÄ°STAN

Boucher, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell`ın Türkiye`yi ziyareti sırasında da görüldüğü gibi iki ülke arasında pek çok konu bulunduğunu, ancak Afganistan`ın, gündemdeki temel ve önemli konu olduğunu belirtti.  

Ortadoğu`da Türk hükümetiyle üzerinde çalışılan bazı konular bulunduğunu ve Başbakan Ecevit`in kişisel olarak bu meseleyle ilgilendiğini belirten Boucher, bölgesel konuların yanı sıra NATO gibigeniş kapsamlı konuların da bu ziyaret sırasında ele alınmasının beklendiğini söyledi.  

AGSP'DE TOP AB'DE

Bir gazetecinin, Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası (AGSP) konusunda varılan noktaya ilişkin sorusu üzerine Boucher, ``Türkiye gibi AB üyesi olmayan NATO ülkelerinin bu sürece katılımına destek verdik. Powell Türkiye`deyken bir formül çıkarıldı. Şimdi top AB`de. Onlardan bu konuda bir şey duymayı bekliyoruz`` diye konuştu.  

FLEÄ°SHER YUNAN BASININI YALANLADI

Bu arada Beyaz Saray sözcüsü Ari Fleischer, günlük basın toplantısında, Yunanistan BaÅŸbakanı Kostas Simitis`in, 9-10 Ocak`ta Washington`a geleceÄŸi ve ABD BaÅŸkanı George Bush ile görüşeceÄŸine iliÅŸkin Yunan basınında çıkan haberlerin hatırlatılmasına karşılık, ``Biz böyle bir duyuru yapmadık. Bu konuda haber verilecek bir ÅŸey olursa, size duyururuz`` demekle yetindi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!