ABD’de durgunluğa Wal-Mart ilacı yüzde 30 indirim olacak

Güncelleme Tarihi:

ABD’de durgunluğa Wal-Mart ilacı yüzde 30 indirim olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2008 00:00

Dünyanın en büyük perakende şirketi Wal-Mart zorlu ekonomik koşullarda satış yapabilmek için binlerce üründe fiyatları yüzde 10 ile yüzde 30 arasında düşürmeye hazırlanıyor.

Wal-Mart yöneticisi John Fleming "Ekonominin durumunu hepimiz biliyoruz. Amacımız ek kazanımlar yaratarak bu dönemi geride bırakmak. Özellikle de müşterilerimizin istediği ve ihtiyacı olduğu ürünler üzerinde indirim yapma yoluna gideceğiz" dedi.

İNDİRİM YAYGINLAŞACAK: Bir süre önce Aralık ayı mağaza satışlarının bir önceki aya oranla yüzde 2.4 arttığını açıklayan Wal-Mart, bu ay için en yüksek hedefini gerçekleştirmeyi başarmıştı. Buna karşın Target gibi rakipleri, ekonomik durgunluk sonucunda satışlarında hızlı bir düşüş yaşamıştı. Wal-Mart’ın en fazla satış yapan mağazalarını ise indirim mağazaları oluşturmuştu. Bu başarısını diğer mağazalarına da yaymak isteyen Wal Mart çareyi indirimi farklı ürün gruplarında yaygınlaştırmakya buldu.

18 AY VADESİZ TAKSİT: Wal Mart ürünlerde indirime gitmenin yanısıra, Wal Mart kredi kartıyla 250 dolardan yüksek bedelde alışveriş yapan müşterilerine vade farksız 18 ay taksit imkanı da sağlayacak. Wal-Mart müşterilere 10 dolar ve altında bir bedelle 4 adet 12’lik Pepsi paketi, 2 adet pizza alma olanağı yaratacak. Ayrıca, elektronik ürünlerde ise RCA Home Theater sistemini 98.96 dolardan, RCA veya Polaroid marka 32 inch LCD televizyonu ise dolardan satışa sunulacak.

Countrywide’ın son çeyrek zararı 422 milyon dolar

ABD’nin en büyük mortgage kredisi sağlayan mali kurumlarından biri olan ve Bank of America’nın almak istediği Countrywide Financial Corp. kötüleşen konut piyasasının etkisiyle dördüncü çeyrekte hisse başına 0.79 dolar zarar ettiğini açıkladı. Açıklamada dördüncü çeyrekte toplam zararın ise 422 milyon dolar olduğu belirtildi. Geçen yılın aynı döneminde şirket 622 milyon dolar kár etmişti. Şirket üçüncü çeyrekte de 1.2 milyar dolar zarar açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!