ABD Büyükelçiliği'nden yalanlama

Güncelleme Tarihi:

ABD Büyükelçiliğinden yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 00:27

Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarından kaçan 4 terörist, Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Verimli Jandarma Karakolu’nda terör örgütüyle ilgili itiraflarda bulundu.

Haberin Devamı

Teröristler, özellikle son günlerde sınır ötesi operasyon söylentileri üzerine örgüt mensuplarının korkuya kapıldığını belirtti. Teröristler, son zamanlarda ağırlık kazanan bombalı eylemlerle ilgili de bilgiler verdi. Teröristler, şunları söyledi: Örgüt son zamanlarda kullandığı uzaktan kumandalı mayınları Irak’ın kuzeyinden temin ediyor. Bunun yanı sıra Kandil Dağı’ndaki kampa 2 ABD zırhlı aracının silah getirdiğine şahit olduk. Amerikan askerleri kamyonlarla M- 16 marka uzun namlulu piyade tüfeklerini ve çeşitli mühimmatları örgüte aktardı. Patlayıcıların tümü Irak’tan Türkiye’ye sokuluyor."

Kamplarda kimsenin kimseye güvenmediğini de söyleyen teröristler, "Biz bazen kendi aramızda konuştuğumuzda, kamp sorumlusu bize, ’Siz ajan mısınız?’ diyordu" dedi.

Haberin Devamı

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: İDDİALAR SAÇMA

ABD Büyükelçiliği, üç PKK itirafçısının “Amerikan zırhlı araçlarının Kandil Dağı’na silah getirdiği” iddiasını “saçmalık” olarak nitelendirdi. Büyükelçilik Sözcüsü Kathy Schalow “Saçmalık. Bu iddiaları reddediyoruz. PKK terörist bir örgüt. Teröristlerle konuşmuyoruz” dedi.

Kathy Schalow, ANKA’ya yaptığı açıklamada, iddiaların saçma olduğunu, ABD’nin teröristler ile konuşmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Saçmalık. Bu iddiaları reddediyoruz. Daha önce söyledik ve şimdi de yine söylüyorum: PKK terörist bir örgüttür, teröristlerle konuşmuyoruz, onlarla temas içinde değiliz.”

Schalow, ABD’nin, PKK’ya yönelik önlemler konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken de PKK’ya sağlanan finansal desteğe karşı verilen mücadelenin artırılması için Avrupa ülkeleri nezdinde çalışmalarını sürdürdüklerini de söyledi.

Mahmur kampı konusunda Cenevre’de yapılan toplantılara dikkat çeken Schalow, kampın kapatılması hedefinin doğrultusunda ilerleme sağladığını da ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!