ABD askerleri Türk şoförü öldürdü iddiası

Güncelleme Tarihi:

ABD askerleri Türk şoförü öldürdü iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 12:15

KUZEY Irak’ta ABD üssüne gıda maddesi taşıyan Kilisli TIR şoförü 24 yaşındaki Muhammet Gani İkidişli’nin, aracının konvoyda arızalanması nedeniyle ABD askerleri tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü. İkidişli’nin işe 2 ay önce başladığı ve ilk seferinin olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kilis’te oto elektrikçiliği yaparken, 2 ay önce merkezi Mersin’de bulunan Truva Nakliye Şirketi’nde şoför olarak işe başlayan Muhammet Gani İkidişli, 10 Ekim’de Kuzey Irak’taki Amerikan askerlerine gıda malzemesi götürmek için yola çıktı. İddiaya göre, Dohok ilinden Musul’a ABD konvoyu ile giden Muhammet Gani İkidişli’nin TIR’ı arızalandı.

İkidişli, aracının arızasına bakarken yanına gelen ABD askerleri, kendisine ateş açıp yollarına devam etti. Vücuduna 5 kurşun isabet eden TIR şoförü, Iraklı vatandaşlarca Dohok Hastanesi’ne götürüldü. Haberi alan baba 50 yaşındaki Mehmet İkidişli, Kuzey Irak’a giderek oğlunu buldu.

Durumu kötü olan oğlunu, Türkiye’ye getirmek isteyen babaya ambulans verilmedi. TIR şoförü İkidişli babasına, konvoyda aracının arızalanması üzerine sinirlenen ABD askerlerinin kendisini vurduğunu anlattı. Muhammet Gani İkidişli, 1 gün sonra yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

“BİZİMKİLER YAPTIYSA MASRAFINI ÖDERİZ”

Oğlu Muhammet Gani İkidişli’nin cenazesini otomobil kiralayarak Diyarbakır’a getirip otopsi yaptıran ve daha sonra Kilis’te toprağa veren Mehmet Dikişli şunları söyledi:
“Hastaneye gittiğimde oğlum bana, TIR’ı arızalandığı için ABD askerlerinin onu vurup yollarına devam ettiğini söyledi. Hastaneden çıkarıp Türkiye’ye getirmek için ambulans istedim ama vermediler. Benimle konuştuktan bir süre sonra da öldü. Enfeksiyon kapmış. Türkiye’ye getirebilseydim belki şimdi hayattaydı. Oğlum hastaneye götürüldüğünde ABD askerleri gelip, ‘bizimkiler yaptıysa masrafları öderiz’ demişler. ABD askerleri vurmamış olsa hastaneye gelir araştırırlar mı? İşe yeni girmişti ilk seferiydi. Kendilerine yardım götüren bir insana nasıl kıyalar? Bu işin peşini bırakmayacağım.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!