ABD askerinden Kurtlar Vadisi Irak'a 'yorum yok'

Güncelleme Tarihi:

ABD askerinden Kurtlar Vadisi Iraka yorum yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 07:10

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace, “Kurtlar Vadisi-Irak” filminin hayal mahsülü olduğunu ve gerçeklere dayalı olmadığını belirterek “hayal mahsulü bir şey üzerine yorumda bulunmamız için bir neden yok” dedi.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ile birlikte Pentagon'da düzenlenen günlük basın toplantısında bir gazeteci, “Bir Türk filmi, Irak'taki Amerikan askerlerini kalpsiz katiller olarak sergiliyor. ABD Genelkurmay Başkanlığı, filmin yapımcısına bir protesto göndermeyi veya bu konuda görüşlerini dile getirmeyi planlıyor mu?” sorusunu yöneltti. Pace soruya karşılık olarak, “Hayır. Pek çok farklı ülkede, her türlü hayal mahsulü şeyi sergileyen film yapımcıları var. Bu, hayal mahsulü bir film. Film aslında açıkça hiçbir temele dayanmıyor. Hayal mahsulü bir şey üzerine yorumda bulunmamız için bir neden yok” dedi.

Kısa bir süre önce Pace ve yardımcısı başta olmak üzere bütün Amerikalı kuvvet komutanları, The Washington Post gazetesindeki bir karikatürde, bir Amerikan askerinin kolsuz bacaksız, sargılar içinde sergilenmesi üzerine gazeteyi mektupla protesto etmişti.

Haberin Devamı

Pentagon'daki brifingde, Kurtlar Vadisi-Irak filmini protesto etmemelerine rağmen neden Washington Post'taki karikatüre tepki gösterdiklerinin sorulması üzerine Orgeneral Pace, “Biz Washington Post'taki karikatürü, vermeye çalıştığı mesaj nedeniyle protesto etmedik. Hangi mesajı vereceği karikatüriste kalmış bir şey. Ancak Amerikan ordusunun bir askerini kolsuz bacaksız sergilemek, karikatüristin mesajını yaymasında gereksiz bir unsurdu. Bana göre askerlerimize saygısızlıktı. Bugün Bethesda'daki Walter Reed Hastahanesi'ne giderseniz, o karikatürü neden uygunsuz bulduğumuzu anlayacaksınız” yanıtını verdi.

ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld de “Arada şöyle bir fark var: Türkiye yabancı bir ülke. Washington Post karikatürü, son baktığımda yabancı değildi. Yabancı bir ülke diplomatik bir konudur ve ABD Dışişleri Bakanlığı onunla ilgili konulara bakar” dedi. ABD, “Kurtlar Vadisi-Irak” filminin gösterimde olduğu yerlerden Amerikan askerlerinin sakınması yönünde uyarı yayınlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!