ABD Arabistan'da saldırı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

ABD Arabistanda saldırı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2003 16:06

ABD Dışişleri, Suudi Arabistan'da yeni saldırılar olacağı gerekçesiyle bu ülkedeki bazı temsilciliklerini kapatacağını açıkladı.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'daki büyükelçiliği aracılığıyla yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'da yakında yeni saldırılar beklendiğini, bazı elçilik ve konsoloslukların yarından itibaren kapatılacağını duyurdu.

DışiÅŸleri Bakanlığı, geçen hafta Riyad'daki 3 saldırının ardından yeni saldırılar düzenleneceÄŸine dair güvenilir istihbarat alındığını belirtirken, bu saldırıların yine Suudi Arabistan'da, ancak belirsiz hedeflere yönelik olacağı bilgisine sahip olunduÄŸunu açıkladı.Â

Açıklamada, gelen istihbarat doğrultusunda Cidde ve Dahran'daki elçilik ve konsolosluğun 21 Mayıs'ta kapalı olacağı belirtilerek, ''Yeniden açılma konusunda bir karar alınmamasına karşın, bu misyonların, perşembe ve cumaları kapalı olduğu ve cumartesi günü de ABD'de anma günü dolayısıyla tatil olduğu düşünülürse 25'inden önce açılmaları beklenmiyor'' denildi.

FBI : YURTDIÅžINDAKÄ° AMERÄ°KAN HEDEFLERÄ°NE SALDIRI RÄ°SKÄ° VAR
   Â
Amerikan Federal SoruÅŸturma Bürosu(FBI) yurtdışındaki Amerikan hedeflerine yönelik saldırı riski uyarısında bulundu.Â

FBI'dan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ''Riyad'daki saldırılar El Kaide ağının aktif ve yetkin olduÄŸunu gösteriyor. Amerikan istihbarat camiası, yurtdışındaki Amerikan hedeflerine ve batılılara yönelik saldırılar düzenlenmesinin mümkün olduÄŸunu düşünüyor'' dedi.Â

Yetkili, ABD topraklarında bu türden saldırı olasılığı bulunduğunuda göz ardı etmediğini kaydetti. ABD Dışişleri Bakanlığı da, Suudi Arabistan'da yeni saldırıların olabileceğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!