Abbas, Filistin'de tüm güvenlik sorumluluğunu üstlendi

Güncelleme Tarihi:

Abbas, Filistinde tüm güvenlik sorumluluğunu üstlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 15:56

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, seçimlerde hezimete uğrayan El Fetih militanları ve destekçilerinin, başta Gazze Şeridi olmak üzere Filistin toprakları üzerinde başlattığı protesto eylemlerinin ardından, tüm güvenlik sorumluluğunu üstlendi.

Haberin Devamı

Ramallah'ta dün, El Fetih militanlarının Filistin parlamentosunu basmaları ve ardından, Abbas'ın da karargah olarak kullandığı Mukata'ya girmelerinden sonra, Filistin lideri, güvenlik birimleri sorumlularını topladı. Abbas, toplantıda, tüm güvenlik birimlerine, ”Bana karşı sorumlusunuz, emri benden alacaksınız” diye konuştu.

Abbas'ın bu sorumluluğunun, ülkedeki olağanüstü hal sona erinceye kadar devam edeceği belirtildi.
Öte yandan, Gazze'de El Fetih militanlarının şiddet eylemlerinin ardından, Gazze'ye gidip gitmeyeceği tartışmaları yapılan Filistin Devlet Başkanı Abbas, bu sabah Gazze'ye gitti. Abbas'ın yeri saklı tutulan bir yerde, Hamas'ın üst düzey yetkilileri ile bir araya geldiği öğrenildi.

Gazze'de basın mensuplarına bir açıklama yapan Hamas üyesi Atıf Advan da seçimlerle oluşturulan Filistin Parlamentosu'nun, yakında göreve başlayacağını ve bazı sorumluluklarıyla Filistin güvenlik güçlerinin yapısını yeniden belirleyeceğini söyledi. Advan, güvenlik birimlerinin yetkilerini yeniden düzenlemenin zamanı geldiğini belirtti ve bunun,“Hamaslılarla El Fetihlilerin yer değiştirmesi anlamına gelmediğini” kaydetti.

Haberin Devamı

Hamas üyesi Dr. Salah el Bardvil de merkezi Londra'da bulunan Şark el Evsat gazetesine yaptığı açıklamada, Hamas'ın Filistinlileri dini kurallar veya Filistinli kadınların örtünmesi için zorlamak niyetinde olmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!