Abbas, Filistin seçim sonuçlarından endişeli

Güncelleme Tarihi:

Abbas, Filistin seçim sonuçlarından endişeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 09:24

Filistin lideri Mahmud Abbas, seçimlere ilk kez katılan radikal Filistinli örgüt Hamas'ın güçlü bir çıkış yapmasından kaygılı olduğunu ve seçim sonuçlarını “endişeyle” beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Abbas, Amerikan ABC televizyonuna dün gece geç saatlerde verdiği demeçte, “Endişeliyim. Rahat olduğumu söyleyemem. Endişeliyim, çünkü bu seçim sonuçlarını görmek istiyorum” dedi ve 5 yıl önce Hamas'ın bugünkü popülaritesine ulaşabileceğini asla düşünmemiş olduğunu ve bunda kısmen El Fetih'in suçu bulunduğunu belirtti.
Filistin lideri, “Bu, El Fetih'in hatalarının bir sonucudur” diye konuştu. Hamas'ın dini ve adli konularda görüşlerini dayatma peşinde olduğunu kaydeden Abbas, “Elbette deneyecekler, ancak bizim toplumumuzda bunu başaracaklarını sanmıyorum” ifadesini kullandı.

Bu arada bir Hamas lideri olan Mahmud Zahar, bir söyleşide, ”İsrail ile ancak Yahudi devleti İsrail cezaevlerindeki Hamas yandaşlarını serbest bırakırsa ve Batı Şeria'yı boşaltırsa müzakereyi kabul edeceğini” söyledi.  Buna karşılık Hamas'ın ne vermeye hazır olduğunun sorulması üzerine de Zahar, “Pazarlık yapmıyoruz. Topraklarımız çalındı. Haklarımızdan bazılarını yeniden alıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!