Abant'ı geri istiyor

Güncelleme Tarihi:

Abantı geri istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bolu Valisi Nusret Miroğlu, İl Özel İdaresi'nden 15 yıl önce Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne devredilen Abant'ı geri almak için girişimler başlattı.

Vali Miroğlu, Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün bugüne kadar Abant için yeterli çalışma içerisine giremediğini savunarak, Abant'ın bakımını, Bolu Özel İdaresi'ne geri almak istediklerini söyledi.

Bakanlar Kurulu Kararı ile 22 Mart 1950'de İl Özel İdaresi'ne verilen Abant'ın, 1983 yılında Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne devredildiğini hatırlatan Nusret Miroğlu, yaptığı açıklamada, ‘‘Abant'ta tam bir kargaşa yaşanıyor. Önceki yıllarda mülkiyetinin yanı sıra bakımı da İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Abant'ın, Milli Parklar'a geçmesinden sonra bir düzensizlik yaşanmaya başlamıştır’’ dedi.

GİRİŞ ÜCRETİNDEN YILDA 4-5 MİLYAR

Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, Abant'a gelenlerden alınan giriş ücretinden her yıl 4-5 milyar gelir elde ettiğini kaydeden Miroğlu, ‘‘Abant'a bir tuvalet için ödeneği bile zor gönderiyorlar. Abant'ı kaderiyle baş başa bıraktılar’’ diye konuştu.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ‘‘Abant'ta ya düzenli bir çalışma yapın ya da bize müsaade edin, Özel İdare olarak biz yapalım’’ önerisini götürdüklerini anlatan Vali Miroğlu, şunları söyledi:

‘‘Hiçbir düzen olmadığı için ne avlanan belli, ne piknik yapan. Trafik tek yönde uygulanmasına rağmen, düzen sağlanamamış durumda. Bizim görüşümüze göre, Abant'a araç girmemesi lazım. Girişe yapılacak büyük bir park, bu sorunu çözer. Vatandaşları piknik yerlerine taşıyacak bir sistem geliştirilmeli. Biz, bir doğa harikası Abantımızın herkesin yararlanabileceği temiz Abant olmasını istiyoruz.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!