AB’ye şehit fotolu mektup

Güncelleme Tarihi:

AB’ye şehit fotolu mektup
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Van programlarını yarıda keserek, şehit cenazelerine katılan AB büyükelçilerine yazdığı mektuba, Hakkâri’de şehit olan 11 askerin fotoğraflı öz geçmişlerini de koydu.

“Festival keyfinin nasıl acı ve kedere dönüştüğünü gördüler” diyen Bağış, duygusal mektubunun yanında, Van ziyareti sürecinde şehit askerlerin cenaze töreni dahil, büyükelçilerin katıldıkları tüm etkinliklerin fotoğraflarını da CD olarak gönderdi. Bağış, mektubunda şunları söyledi:
“Van ziyaretinizde, Kürt ve Avusturyalı sanatçılar tarafından verilecek bir konser dinlemeyi, bir Kürt kültür festivaline katılmayı ve Bahçesaray’da rafting yapmayı umuyorduk. Ancak PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırı sonucunda verilen kayıplar ve matem sebebiyle programımızı değiştirmek zorunda kaldık. Bu bağlamda, Van’daki konsere katılmama konusundaki nazik anlayışınız ve Bahçesaray’a yapılacak gezinin iptali konusundaki kararınız memnuniyetle karşılanmıştır.

Terörü gördünüz

Şehit askerlerimizin cenaze törenine katılmanız hükümetimi ve milletimi son derece duygulandırmıştır. Bu zor günümüzde göstermiş olduğunuz dayanışmanın anısına, şehitlerimizin özgeçmişleri ekte sunulmaktadır. Biz her zaman, terörle ancak ortak ve eşgüdümlü çabalarla mücadele edilebileceğine inandık. Bu bağlamda, PKK terörüne karşı mücadelede AB üyesi devletlerin kararlı ve açık desteği bizim için son derece anlamlıdır. Bu yönde AB’nin sergilediği gözle görünür ve sesli destek, halkımızın, AB’ye üyelik sürecini desteklemesi bakımından olumlu sonuçlar doğuracaktır.”
Bağış, mektupla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Büyükelçiler festival keyfinin nasıl kedere ve acıya döndüğünü gördükten sonra Türkiye’yi daha iyi anladılar. Başkentlerine gönderdiği kriptolarda terörle daha etkin mücadele edilmesi gerektiğini vurguladılar” dedi.

Evlat acısının milliyeti olmaz

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin (ABGS) Antalya Dedeman Otelinde düzenlediği “Medya Mensupları için AB Semineri”nin açılışında konuştu. Bağış, son günlerde terörle ilgili yaptıkları açıklamaların çarpıtıldığını belirterek, “Hiçbir anne, baba, evladının kötü bir geleceğe sahip olmasını; oğlunun dağa çıkmasını, Mehmetçiğe silah sıkmasını istemez. Anne babaların, terör sarmalına düşen evlatlarına yaptıkları çağrıları, onların acılarını gördük. Bizim yaptığımız çağrılar, o anne babalar içindir. Evlat acısının milliyeti olmaz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!