AB Türkiye'yi övgüye değer buldu

Güncelleme Tarihi:

AB Türkiyeyi övgüye değer buldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 21:33

Kuş gribi hastalığıyla ilgili gelişmeleri değerlendirmek üzere bugün olağanüstü toplanan AB Sağlık Komitesi, “şeffaf davranması yanında AB, üçüncü ülkeler ve uzman uluslararası kuruluşlarla işbirliğinden” dolayı Türkiye'yi övgüye değer bulduğunu bildirdi.

Lüksemburg'taki toplantı sonunda yapılan açıklamada, “Türkiye'de kuş gribi virüsünün insanlar ve kümes hayvanları arasında yayılmayı sürdürmesinden endişe duyulduğu” belirtilerek H5N1 olarak kesinleşen türün daha önce Asya ülkelerinde yaygın olarak görülen salgınla benzerlik gösterdiği kaydedildi.

Yapılan detaylı incelemelerde virüsün insandan insana geçmediğinin anlaşıldığının belirtildiği açıklamada, “Virüsün herhangi bir değişikliğe uğraması ya da riskin artması durumunda hızlı bir şekilde bilgi alınabilecektir. Böyle bir ihtimal ortaya çıkarsa AB için daha önce kararlaştırılan bütün tedbirler hızla uygulamaya sokulacaktır” denildi.

Açıklamada, virüsün bundan sonra nasıl bir dönüşüm geçireceğini tahmin etmenin güçlüğüne işaret edilerek, elde edilen tecrübeler ışığında ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan bilgilerle kuş gribine hazırlık programlarını sürekli yenilemeleri için Türk yetkililerin teşvik edildiği ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!