AB: Türkiye zamanında tedbir almadı

Güncelleme Tarihi:

AB: Türkiye zamanında tedbir almadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 18:20

AB tarafından Türkiye'ye kuş gribi konusundaki gelişmeleri yerinde izlemek üzere gönderilen heyet, Türkiye'ye kırık not verdi.

Türkiye'de görülen kuş gribi vakalarındaki artış AB'yi kaygılandırıyor. AB tarafından Türkiye'ye kuş gribi konusundaki gelişmeleri yerinde izlemek üzere gönderilen heyetin raporları Brüksel'e ulaştı.

ABHaber'in ulaştığı raporda ,''Türkiye'nin gerekli önlemleri zamanında almamasının kuş gribinin yayılmasına yol açtığına'' dikkat çekiliyor. Raporda hastalığın daha önce görülmesine rağmen teşhiste geç kalındığı belirtiliyor. Türkiye'deki gelişmelerin çok daha yakından izlenmesi gerektiğinin altının çizildiği raporda ayrıca kuş gribi vakalarındaki artışın önlemlerin yetersizliğine bağlanıyor.

AB heyetinin Brüksel'e gönderdiği rapor sonrası 11 Aralık'ta yapılması beklenen AB Gıda ve Hayvan Sağlığı Komitesi toplantısı 9 Aralık'a alındı.Komitenin toplantısında ilk etapta , birlik üyesi olmayan Türkiye'ye komşu ülkelere ithalat yasağı uygulaması kararlaştırıldı.

ABHaber'in aldığı bilgilere göre kuş gribi ile ilgili önlemler birlik tarafından daha da sertleştirilecek. Önümüzdeki günlerde AB'nin ilgili kurumlarının Türkiye'deki kuş gribi ile ilgili daha kapsamlı toplantılar yapacağı öğrenildi. Söz konusu bu toplantılarda Türkiye ile ilgili daha da sert kararların alınabileceği bildiriliyor. Brüksel'deki AB Komisyonu Hayvan Hastalıkları Komitesi yetkilileri ise AB'nin Türkiye yüzünden, salgın hastalıklar konusunda daha radikal önlemler almak, daha sıkı yasalar çıkarmak durumu ile karşı karşıya olduğunu ifade ediyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!