AB ile tarım, adalet, özgürlük ve güvenlik taraması başladı

Güncelleme Tarihi:

AB ile tarım, adalet, özgürlük ve güvenlik taraması başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 11:28

Türkiye-AB katılım müzakereleri kapsamında tarım ve kırsal kalkınmayla adalet, özgürlük ve güvenlik başlıklarında tarama toplantıları başladı.

Haberin Devamı

Tanıtıcı tarama toplantısı aralık ayında tamamlanan ve 11'inci başlık olan tarım ve kırsal kalkınmanın 4 gün sürecek olan ayrıntılı tarama toplantısında, 22 kurum ve kuruluşu temsil eden Türkiye heyetinin eşbaşkanlığını, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vedat Mirmahmutoğulları ile DPT Müsteşar Yardımcısı Lütfü Elvan yürütüyor.

Perşembe günü sona erecek toplantıda Türk heyeti, Türkiye'nin tarım politikası, doğrudan ödemeler, ortak piyasa düzenleri, mali ve idari yapılar, kırsal kalkınma politikaları, coğrafi ve geleneksel işaretlerle organik tarım konularında yapacakları sunumlarla AB Komisyonu yetkililerini bilgilendirerek, sorulara yanıt verecekler. AB Komisyonu'nda bugün başlayan ve 24'üncü başlık olan adalet, özgürlük ve güvenlik tanıtıcı tarama toplantısındaysa Komisyon yetkilileri, Türk heyetine ilgili AB müktesebatını anlatacak.

Haberin Devamı

Schengen vizesi, dış sınırların kontrolü, göçmenler ve mülteciler, polis dahil güvenlik alanında işbirliği, organize suçlara, uyuşturucu ticaretine ve kara para aklamaya karşı ortak mücadeleyle yargı alanında işbirliğini kapsayan tanıtıcı tarama toplantısı, çarşamba günü sona erecek.

Türkiye-AB tarama sürecine, 29'uncu başlık olan Gümrük Birliği'yle ilgili 31 Ocak-1 Şubat günlerindeki tanıtıcı tarama toplantısıyla devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!