A.Y. Akarcalı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

A.Y. Akarcalı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2006 22:04

Anavatan Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Reyhan Balandı'nın oturduğu apartmanda olay çıkarttığı gerekçesiyle dün akşam göz altına alınan Balandı'nın eski danışmanı Ali Yücel Akarcalı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince akşam saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'na getirilen Akarcalı, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra, “şantaj, silahla tehdit ve konut dokunulmazlığını bozma” suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Akarcalı, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.
Akarcalı'nın avukatı Sinan Sönmez de şantaj yapıldığı söylenen fotoğrafların basına yansıdığını ve bu fotoğraflarla şantaj yapılamayacağını savunarak, müvekkilinin serbest bırakılmasını talep etti.
Akarcalı, milletvekili Reyhan Balandı'ya “şantaj” yaptığı yönündeki suçlamalardan serbest bırakılırken, Balandı'nın oturduğu apartmanın kapıcısı Ali K'yı, “silahla tehdit” ettiği ve “konut dokunulmazlığını bozduğu” suçlamalarından tutuklandı.
Adliyede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akarcalı, Balandı'nın evine şantaj amacıyla değil, 5 yıldır ödemediği alacaklarını görüşmek için gittiğini ileri sürdü.
Balandı'nın evine her zaman gittiğini ve 1 ay öncesine kadar aynı evde kaldıklarını söyleyen Akarcalı, Balandı'nın kendisini girdiği işlerden çıkarttırdığını, iş bulmasına engel olduğunu savundu.
Akarcalı, Balandı'ya ait Afyonkarahisar'da yayınlanan yerel bir gazetede 5 yıl çalıştığını ve bu süre içinde sigorta primlerinin yatırılmadığını da iddia etti.

BALANDI'NIN APARTMANINDAKİ OLAY

Akarcalı, dün gece Çukurambar 451. Sokak'ta oturan Reyhan Balandı'nın apartmanına gitmiş ve burada kapıcı Ali K. ile tartışmıştı.
Kapıcı, eski danışmanın silah tehdidi ile dairesine girdiğini iddia etmişti.
Akarcalı'nın üzerinde tabanca bulunamamış, ancak daha sonra kapıcı dairesinde bulunan silahın kurusıkı olduğu anlaşılmıştı.
Ali K.'nın silahla tehdit edildiği iddiaları üzerine Ali Yücel Akarcalı, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne götürülmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!