CHP'li BaÅŸkan'dan rüÅŸvet itirafı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Başkandan rüşvet itirafı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 26, 2008 10:44

Başkent'in gündeminde önceki gün "Fırat ile Kılıçdaroğlu düellosu" ilk sıraya yerleşirken, Kanal 7 ve Ülke TV'nin akşam haberlerinde CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı yayınlandı.

Haberin Devamı

CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili haberler akşam saatlerinde haber7.com'da yayınlandıktan sonra bazı internet sitelerinde ve dün de bazı gazetelerde yer aldı.

Eryılmaz'ın bazı CHP'li Meclis Üyeleri ve Çankaya Belediyesi çalışanlarından yakındığı anlaşılan ses kaydında şu ifadeler yer aldı:

"Gayri resmi bir spor kulubümüz var. Biz bazen oraya yardım istiyoruz, oraya araba aldırıyoruz. Mütahitlerden alınanlar ise Belediye Meclis üyelerine dağıtılıyor. Bu para ayda 100-150 bin YTL'yi buluyor.

* Şimdi biz burada... Şeylerle, yamyamları onları doyurmak için benim dört ayrı eski Muzzafer olmam gerekiyor. Bunlara para bulmak için 50 takla atıyorum.

Bazıları dilleniyor tabi

* 100-150 milyar borç alın da Meclis üyelerine verilecek.

Haberin Devamı

* Yani bizim burada bunu yaparken de bunların bazıları dilleniyor tabi.

* Ama yapılan burada esas şey, imar konuları var. İmarda adam diyor ki benim yerim şurada var. Diyoruz ki git, kulübe bağışla, minibüs al falan...

* Her gelen dosyanın üzerine atlıyor. Ben buradan ne götürürüm. Hergün koltuğunda dosya..

* Dışarı çıkıyor diyor ki işini hallettim şu kadar ver. Ben burada son dört ayda, adam bizde, resmen tehdit etti.

On gündür Allahım şaştı

* Ben 10 gündür benim Allah'ım şaştı. Ben hiçbir işe bakamıyorum. Bu herifler için gidip mütahitten rica ettik, 75 bin dolar borç alıp, 50 laptop dağıttık.

* Personel dediğin işte bu tipler. Yani TİP'çi DEHAP'lı... Benim yanımda CHP'yi eleştiriyor. Burada partizanlık yapmıyorum ama partiliyim.

Ä°zlemedim inceleyeceÄŸim

Eryılmaz ise Kanal 7'de yayınlanan bu iddialar konusunda "Televizyondaki haberi izlemedim. Sadece birkaç arkadaştan duydum. Önce söz konusu haberleri izleyeyim, inceleyeyim, sonra açıklama yapabilirim" dedi.

Cumhuriyet'e ödeme

"Bak şimdi Balbay'a neredeyse 1.5 aydır ödeyeceğiz. 100 milyar ödememiz lazım. Yok çıkmadı. Adamlardan gazete alıyoruz, ilan veriyoruz, yazı yazıyoruz. Kolay değil gazete. Hiçbir yerde çıkmıyor bizim yazımız. Kimse vermiyor yazımızı, Cumhuriyet veriyor bir tek. Cumaları yazıyoruz. Melih'in elinde Sabah grubu. Hürriyet diyor, yazmıyorlar. Emin Çölaşan'la Bekir'le Fikret'le hepsiyle konuşuyoruz, yırtınıyoruz. Her dediklerini yapıyoruz, iki satırımız çıkmıyor hiçbir yerde."

KASETLER MONTAJ

İddiaların ardından Başkan Eryılmaz şu yazılı açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"Gayri ahlaki bir yöntemle insanları gizlice dinleyerek ele geçirdiklerini iddia ettikleri şeyin pek çok noktada kesik kesik birbirine eklemelerle ve montajlarla yüklü olması bu işe soyunanların kötü niyetlerini ve aslında bu işin sonucundaki kötü akıbetlerini bir biçimde ortaya koymuştur. Bu yasadışı, hileli ve kişi haklarına sığmayan kurumumuza karşı komplo kuranların hepsi yargı önünde tek tek hesap vereceklerdir.

Çankaya Belediyesi Ankara’nın göz bebeğidir, sosyal belediyeciliğin göz bebeğidir.

AKP’nin son günlerde belgeli bir biçimde köşeye sıkışıp, yolsuzlukların tozu dumanı arasında boğulmasının bir faturası bize asla kesilemez. AKP’nin belgeli yolsuzluklarını milyon dolarları bulan kirli ve akçeli işlerinin herkesin diline destan olduğu bir ortamda kim bizi hangi cüretle, hangi belgeyle ve ne hakla suçlayabilir. İşin gülünçlüğü, tuhaflığı ve basitliği şuradadır: Belediyenin resmi evraklarıyla bizzat belediyenin yasal yollarla aldığı diz üstü bilgisayarların hayal mahsulü ses bandında sanki rüşvet gibi alınıp dağıtıldığının öne sürülmesi bile bu işi acemice yapanların yakayı ele vermesini beraberinde getirmektedir. Belediyemizin Satın Alma Müdürlüğü tarafından 2401 2005 tarih ve 18-0365 sayı ve kararı ile satın alarak ve demirbaş kaydı yaptığı ve tek tek belediye meclis üyelerine zimmetlediği diz üstü bilgisayarlar akla ziyan bir biçimde rüşvet diye piyasaya sürülüyor. Bunu söyleyenlerin aklına şaşarım, alnını karışlarım.

Haberin Devamı

Yine bu her yeri eklemelerle dopdolu ses kaydında tavacı Recep Usta adlı birisinden 150 bin dolar alındığına dair gülünç ve saçma bir iddia vardır. Tavacı Recep adlı kiÅŸinin böyle bir iddiayı reddetmesindeki dürüstlüğün ötesinde söylenecek ÅŸey ÅŸudur: Biz Çankaya Belediyesi olarak Tavacı Recep’i yasa dışı olarak iÅŸgal ettiÄŸi yerlerden, tıpkı insanların giremediÄŸi Maltepe Pazarını ve sosyete pazarlarını temizlememiz gibi, söküp çıkardık. Burada bize duyulan kin ve nefret ve mantık hatası kendisini hemen ele vermektedir. Bizim taviz vermeden yerinden söküp attığımız bir kiÅŸiden hangi mantık ne tür para alındığını iddia edebilir? Bütün bunlarda gösteriyor ki bütün yapılanlar alelacele bir biçimde projektörleri AKP’nin üzerinden CHP’ye çevirmekten ibarettir. CHP’nin tüm yönetim birimleriyle yek vücut olmasını ve bunun bir yansımasının Çankaya’da Belediye BaÅŸkanı ve meclis üyeleri arasında olmasını çekemeyen ÅŸer güçleri ÅŸunu bilsinler ki CHP Çankaya’da hizmetleriyle bir kaledir. Öyle de kalacaktır. "Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!