Türkiye düelloyu böyle izledi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye düelloyu böyle izledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2008 16:25

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmayı vatandaşlar da kahvehanelerde izledi.Ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Haberin Devamı

İŞTE TÜRKİYE'DEN MANZARALAR

 

Türkiye, gazeteci Uğur Dündar'ın yönettiği AKP milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmaya kilitlendi.

 

GÜNDEM PARASIZLIK

 

Vatandaşların çoğu tarihi tartışmayı izlemek için kahvelere akın etti. Hemen hemen her kıraathaneden izlenen tartışmaya ilişkin vatandaşların da görüşleri vardı. Saat 14.30 da başlayan tartışmaya ilişkin çoğu vatandaş tartışmayı ülkenin gündeminden uzak buldu. Vatandaşlara göre, tartışma Türkiye'yi hiçbir yere götürmeyecek bir tartışma.

 

Haberin Devamı

Vatandaşlara göre, tartışma halkın gündeminden oldukça uzak. Halkın gündeminin maddi sıkıntı olduğunu söyleyen bir vatandaşa göre, bu tartışmalarla hiçbir yere varılamaz. Vatandaşlardan biri, tartışmaya tepki göstererek " Maaşımın 600 YTL 'sinin dağıttım. Bana kaldı 200 YTL. Ben şimdi ne yapacağımı düşünüyorum. Ben emekli bir insanım " diyerek sokaktaki vatandaşın tartışmaya bakış açısını dile getirdi.

 

"BU TARTIŞMAYLA HİÇBİR YERE VARILAMAZ"

 

Kahvede tartışmayı izleynlerden bazıları ise, siyasetçilere artık güven kalmadığını; ancak bu tartışmayla da bir yere varılmayacağını söyledi. " Milletvekillerinin başka işi yok mu ? " diyerek tartışmaya tepki gösteren vatandaşlar, " Türkiye'nin gündemi bu mu ? " diyerek vatandaşın daha farklı talepleri olduğuna dikkat çekti.

 

"YOLSUZLUĞU HERKES BİLİYOR"

 

"Yolsuzlukları herkes biliyor. Önemli olan yolsuzlukların kanıtlanması" diyen vatandaşlar her iki milletvekiline de tepki gösterdi. " Bu tartışmadan hiçbir sonuç çıkmaz " diyen ancak tartışmayı izlemeye devam eden vatandaşlara göre, " Türkiye'nin gündemi bu mu ? " diyerek gelinen noktayı eleştirmeyi de ihmal etmedi.

 

Haberin Devamı

VATANDAŞLAR DA TARTIŞTI

 

Kılıçdaroğlu ile Fırat tartışmasına vatandaşlar da dahil oldu. Kahvelerde canlı yayında tartışma programını izleyen vatandaşların kimi Kılıçdaroğlu'nun savunurken kimi de Fırat'ın haklılığını ileri sürünce vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Vatandaşların toplu olarak bulunduğu kahvelerin bazılarında program ilgiyle takip edilirken bazı kahvelerde de programın izlenmemesi dikkat çekti.

 

Tartışmanın yersiz olduğunu savunan bazı vatandaşlar, "Tartışılacak konuşulacak daha önemli konular varken, bunların tartışmasını izlemek istemiyoruz. Tükriye'de tartışma izlemekten bıktık" diyerek tepki gösterdi. Programı izlemeyen bazı vatandaşlar ise, tartışmaların devam etmesi gerektiğini sorumluların ise, vatandaşa hesap vermekten kaçmaması gerektiğini söyleyerek yaşanan tartışmanın gerçekçi olmadığını savundu. Bir vatandaşın ise, tartışmayı aracındaki TV'den izlemesi dikkat çekti.

 

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!