Saçan 6 yıl önce uyarmış

Güncelleme Tarihi:

Saçan 6 yıl önce uyarmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2008 00:00

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Organize Suçlar Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan’ın 2002 yılında Genelkurmay Başkanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin gönderdiği bilgilendirme yazısında aralarında askerlerinde bulunduğu bazı devlet görevlilerinin "Fethullahçı" grup tarafından asılsız ihbarlarla karalanacağı konusunda uyardığı ortaya çıktı.

Fettullah Gülen grubu tarafından karalanmaya çalışılacağı öne sürülen devlet görevlileri arasında Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ankara DGM eski Savcısı Albay Tanju Güvendiren’in de ismi yer aldı.

Adil Serdar Saçan’ın imzasını taşıyan gizli ibareli yazıda, Fettullah Gülen ve grubunun İstanbul ilindeki faaliyetleri için proje çalışması yapmak üzere izin aldığı belirtildi. ’Fettullahçı’ grubun ileri gelenlerinin Fettullah Gülen’in talimatıyla emniyet içindeki işbirlikçileri ile aralarında askerlerin de bulunduğu bazı devlet görevlilerinin karalamaya çalışacakları öne sürüldü. Yazıda Kara Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, 2’inci Ordu eski Komutanı Orgeneral Kemal Yavuz, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel, Ankara DGM eski Savcısı Albay Tanju Güvendiren, Ankara DGM eski Cumhuriyet Başsavcısı Nuh Mete Yüksel, Ankara eski DGM Hakimleri Hüseyin Eken, Yunus Kayrabıyıkoğlu’na karşı, devletin çeşitli makamlarıyla, basın ve yayın organlarına isimsiz ve asılsız ihbar mektupları gönderecekleri, ayrıca şantaj amaçlı olarak hazırlanmış montaj kasetlerin televizyon ve basın kurumlarına gönderileceği belirtildi.

Emniyette adamları var

Adil Serdar Saçan’ın 2002’de Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel’e gönderdiği yazıda ise Fettulah Gülen grubunun haberi olmadan bu gruba yönelik telefon dinlemesi yapılamadığını, bu nedenle telefon dinlemelerinin Ankara İl jandarma Komutanlığı tarafından yapılacağını belirtildi.

Saçan’ın Nuh Mete Yüksel’e gönderdiği yazıda, Fetullah Gülen grubunun, emniyette özellikle İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları’nda yuvalanmış işbirlikçileri nedeniyle çalışmaların neticelendirilemediğini ifade etti. Saçan yazının devamında, "Bu şahıslarla irtibatlı olan Zaman Gazetesi’nde Haber Müdürü Faruk Mercan isimli şahsın telefonları aşağıda belirtilmiş olup gereğini arz ederim" dedi.

’Öldürecekler koruma verin’

Serdar Saçan’ın, avukatı ve kardeşi Serkan Saçan aracılığıyla 3 Eylül 2008’de bir belediye başkanı ve sabıkalı bir başka kişi tarafından öldürülmek istendiği için koruma talep ettiği ortaya çıktı. Saçan’a koruma verilmediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!