"Polis bağışları Deniz Feneri'ne"

Güncelleme Tarihi:

Polis bağışları Deniz Fenerine
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2008 12:00

CHP Milletvekili Ahmet Ersin, 'yoksullara yardım' adı altında Emniyet mensuplarından sık sık para toplandığını, bu bağışların Deniz Feneri Derneği'ne verildiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Yoksullara dağıtılmak üzere polislerden toplanan para niçin sadece Deniz Feneri Derneği'ne veriliyor" sorusuna yaklaşık 2,5 aydır cevap vermedi. TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde bu iddiayı gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Deniz Feneri için para toplanmasının Emniyet'te yaygın olduğunu söyledi.

Maaşlarını almak için polislerin bankamatik kartlarıyla maaşlarını çekmeye başladığı bina içindeki ATM kartlarının yanına, kutu konulduğunu, yoksullara dağıtılmak üzere polislerin maaş aldıkları gün bu kutuya para attıklarını belirten Milletvekili Ersin, Hürriyet'e şunları söyledi:

"Polislere kutuya para atmaları konusunda herhangi bir zorlama olmuyor. Kutuda biriken paranın ne kadar olduğu belirtilip toplanan paranın yoksullara dağıtılmak üzere Deniz Feneri Derneği'ne teslim edildiği duyuru panosuna asılıyor. Polislerden toplanan bu para niçin Kızılay'a, başka hayır kurumlarına değil de, sadece Deniz Feneri Derneği'ne teslim edildiğinin üzerinde durulmalı."

Haberin Devamı

PARA DERNEĞE VERİLİYOR

Değişik illerde yaptığı araştırmalardan sonra, yoksullara dağıtılmak üzere polislerin yaptığı yardımların Deniz Feneri Derneği'ne verildiğini kaydeden Milletvekili Ersin, 23 Haziran'da İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplandırmasını istediği soru önergesinde şöyle dedi:

 

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/saygi1.jpg

Saygı Öztürk YAZIYOR

"Emniyet Teşktilatı'nda, yoksullara yardım amacıyla polislerden sık sık toplanan bağışlar, Deniz Feneri Derneği'ne verilmektedir. Bilindiği gibi, söz konusu derneğin Almanya şubesinin yöneticileri, bu ülkede topladıkları bağışları amaç dışı kullandıkları ve yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle Alman yargısı tarafından tutuklanmışlardır."

CEVAPSIZ ÜÇ SORU

CHP Milletvekili Ersin, önergesinde İçişleri Bakanı'na şu soruları yöneltti:
1- Son üç yıl içinde yoksullara yardım gerekçesiyle polislerden toplanan bağışların yıllar itibariyle miktarı ne kadardır?
2-Toplanan bağışlar neden sadece Deniz Feneri Derneği'ne veriliyor?
3- Deniz Feneri Derneği'nin, bağışları amacına uygun değerlendirip değerlendirilmediği, bağışların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıp ulaştırılmadığı nasıl denetleniyor?
Aradan 2,5 geçmesine rağmen sorularına cevap alamayan Milletvekili Ersin, önergesinden sonra uygulamada da bir değişiklik olmadığını, bu konunun takipçisi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

ADALET BAKANI: İLİŞKİLERİ VAR

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, MHP Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz'ın, Deniz Feneri Derneği ile ilgili soru önergesine verdiği cevapta, Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği'nin, Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'nden zaman zaman projeler için ayni ve nakdi destekler aldığını, bu yardımların da mülki idare amirliklerine düzenli olarak bildirildiğini belirtti.
Bakan Şahin, Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği hakkında herhangi bir soruşturmanın bulunmadığını, bir yıl önce derneğin denetlendiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!