‘Allah ve Peygamberle aldatanlara dur denilmeli’

Güncelleme Tarihi:

‘Allah ve Peygamberle aldatanlara dur denilmeli’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2008 13:29

Alman Sol Parti Milletvekili Prof. Dr. Hakkı Keskin, Almanya'da görülmekte olan Deniz Feneri davasıyla ilgili açıklamasında, “Deniz Feneri benzeri soygunlara yasal önlemlerle artık izin verilmemeli ve sorumlular ağır cezalara çarptırılmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE İDDİANAMENİN TAM METNİ

Keskin, Türkiye'deki yargı kurumlarını ve hükümete çağrıda bulunarak, “Deniz Feneri ve yeşil sermaye yoluyla insanların paralarını gasp edenlerin üzerine kararlılıkla gidilsin. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının haklarını korumak hükümetin en önemli görevlerindendir” diye konuştu.


Milletvekili Prof. Dr. Hakkı Keskin yaptığı yazılı açıklamada, Frankfurt'da görülen Deniz Feneri davasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Davada bazı tutukluların mahkemeye yaptıkları açıklamada suçlamaları kabul ettiklerine dikkati çeken Hakkı Keskin, “Ne var ki sorgulamada henüz perde arkasında ortaya çıkmamış bazı gerçeklerin saklandığı kuşkusu var” dedi.

Almanya'da Türklerden toplanan zekat, kurban ve muhtaca yardım amaçlı 41 milyon Euronun çok büyük bir kısmının Deniz Feneri yetkililerinin kendi şirketlerine ve cebine aktarıldığını söyleyen Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yurt dışındaki yüzbinlerce Türkten ‘yeşil sermaye’ denen firmalar tarafından tahminlere göre 30- 35 milyar euro toplanmış, sonrada bu firmalar iflas etti gerekçesiyle yüzbinlerce insanımızın alın terleriyle kazandıkları paraları gaspedilmişti. Bu paralar toplanırken de dini motifler kullanılmış, faiz haram olduğu için kendilerine yüzde 25'i aşan kar verileceği vaidlerinde bulunulmuştu. Bu şirket yetkilileri, paraları vatandaşlarımızdan toplarken, çoğu kez bazı camileri ve yetkililerini de inandırıcı araç olarak kullanmışlardı. Yüzbinlerce insan mağdur edilmiş, bazılarının aileleri bu nedenle çökmüş ve hatta intihar edenler bile olmuştu. Bu büyük sahtekarlık olayı henüz sonuçlanmış değildir. Bu konuda Türkiye siyasi yetkilileri bu soyguncu firmaların üzerine kararlılıkla gitmeli ve mağdur olan yüzbinlerce insanımızın hakları aranmalıdır.”

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/140_ton.jpgYüzbinlerce insanın emeklerinin, dini inançları araç olarak kullanılarak gasp edildiğini, bu gerçeğin anlaşılması gerektiğini belirten Hakkı Keskin, “Artık din tüccarlarına, insanları Allah ve Peygamberle aldatanlara yasal yollardan dur denmesi ve bunların insanımızı tekrar tekrar aldatmalarına olanak verilmemesi gerekmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Hakkı Keskin, Almanya'daki Türkleri, tüm bu skandallara karşın hala dini duyguları kullanarak para toplayan ve bunun için televizyonlara ilan veren kuruluşlara artık alın terlerini kaptırmamaya çağırırken, “Zekat, kurban parası ve yardım verilebilecek güvenli kurumların başında Kızılay'ın bulunduğu unutulmamalıdır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!