Daveti kabul ettim maça geliyorum

Güncelleme Tarihi:

Daveti kabul ettim maça geliyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2008 00:00

Daveti kabul ettim maça geliyorumCumhurbaşkanı Gül, Türkiye kadar uluslararası kamuoyunda da merakla beklenen kararı açıkladı: beklenen kararı verdi. Gül, Erivan’daki Ermenistan-Türkiye maçına gidecek.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sankisyan’ın yaptığı maç davetini, Ermenistan ile Türkiye arasındaki karşılaşmaya dört gün kala resmen kabul etti. Çankaya Köşkü’nden dün akşam yapılan açıklamada, "maçın ortak tarihi olan iki halkın yakınlaşmasının önünü tıkayan unsurların ortadan kaldırılmasına vesile teşkil edeceği" vurgulandı.

Garanti etkili oldu

Gül, Erivan’a gitme kararını dün Ermenistan’dan dönen ve izlenimlerini aktaran Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Ünal Çeviköz’ü dinledikten sonra verdi. Önceki gün gece yarısına doğru Erivan’a giden Çeviköz dün Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ve Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan ile görüştükten sonra akşama doğru Ankara’ya geri döndü ve doğrudan Çankaya Köşkü’ne çıktı. Çeviköz, Erivan’daki temaslarının olumlu geçtiğini belirterek, Sarkisyan’ın Gül’ün ziyaretiyle ilgili stat içinde ve dışında her türlü güvenlik önleminin alındığı garantisi verdiğini bildirdi. Çeviköz’ün, Gül’ü ve kurmaylarını bilgilendirmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı, şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

Sporun ötesinde

"Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Sayın Cumhurbaşkanımızı Erivan’da oynanacak olan Türkiye-Ermenistan Dünya Kupası Grup Elemesi Futbol karşılaşmasını izlemek üzere Ermenistan’a davet etmiştir. Anılan maç, sportif bir karşılaşmanın ötesinde, önemli fırsatlar sunan bir anlam taşımaktadır. Özellikle Kafkasya bölgesi halklarını endişeye sevkeden gelişmelerin yaşandığı bir dönemde ortaya çıkan bu imkanın tüm taraflarca en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanılmaktadır.

Bu maç vesilesiyle yapılacak bir ziyaretin bölgede yeni bir dostluk ikliminin oluşmasına da katkıda bulunabileceği düşünülmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu anlayışla daveti kabul etmiştir. Sözkonusu maçın ortak tarihi olan iki halkın yakınlaşmasının önünü tıkayan unsurların ortadan kaldırılmasına ve yeni bir zemin hazırlanmasına vesile teşkil edeceğine inanılmaktadır. Bu ziyaretin iki ülke halklarının birbirlerini daha iyi anlamaları için bir fırsat oluşturacağı ümit edilmektedir.

Haberin Devamı

Türk bayraklı uçak

Gül’ün Erivan ziyaretinin program taslağı da belli oldu. Gül, Ermenistan’a kuyruğunda Türk bayrağı bulunan ANA uçağı ile gitmeyi planlıyor. Uçak maça iki saat kala Erivan’a inecek ve Gül’ün Ermenistan’da geçireceği süre 5-6 saatle sınırlı olacak. Gül havaalanından Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la görüşmek için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gidecek. İki lider, yaklaşık bir saat görüşecekler. Bu görüşmenin bir bölümünün başbaşa olması öngörülüyor.

Bu görüşmeden sonra Gül ve Sarkisyan, birlikte milli maçın oynanacağı stada gidecekler. Gül ve beraberindeki heyet maç biter bitmez Ermenistan’dan ayrılacak.

Babacan ayrı gidecek

Haberin Devamı

Gül’e Ermenistan’da Dışişleri Bakanı Ali Babacan eşlik edecek. Ancak Babacan yurtdışında olduğu için Gül’den ayrı olarak Erivan’a gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!