Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutluyoruz

Güncelleme Tarihi:

Zafer Bayramını coşkuyla kutluyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2008 10:13

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

Haberin Devamı

TÜM YURTTA FOTOĞRAFLARLA ZAFER COŞKUSU

TSK'DAN 30 AĞUSTOS AFİŞLERİ

Tören, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile üniversiteler, siyasi partiler, yargı organları ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koymalarıyla başladı.

1. Ordu Komutanı Orgeneral Saygun, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıt Özel Defteri'ni imzaladı.
İLK TÖREN ANITKABİR'DE

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla ilk tören, Anıtkabir'de düzenlendi.

Tören, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve askeri erkanın Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

Haberin Devamı

Orgeneral Başbuğ, Atatürk'ün mozolesine üzerinde “Türk Silahlı Kuvvetleri” yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Orgeneral Başbuğ ve törene katılanlar Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İZMİR

Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu,  “Türk Silahlı Kuvvetleri, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de yüce Türk  milletinin hizmetinde, kendine verilen görevleri üstün bir vazife aşkı ve  özveriyle yerine getirme ve azim kararlılığı içerisindedir” dedi.
 
30 Ağustos Zafer Bayramı, İzmir'de de törenlerle kutlandı. Zafer Bayramı  dolayısıyla düzenlenen ilk törende İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı  Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.  Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, çelenk koyma törenin ardından  anıt şeref defterini imzaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!