Eşimi istifaya zorluyorlar

Güncelleme Tarihi:

Eşimi istifaya zorluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2008 00:00

Ergenekon soruşturması kapsamında, savcı talimatıyla tatilini kesip Ankara’ya dönen Ferda Paksüt, yolda Hürriyet’e konuştu.

"Sizinle konuşmam da dinleniyordur" diyen Paksüt, kendisi üzerinden Anayasa Mahkemesi Başkanvekili eşi Osman Paksüt’ün istifaya zorlanmak istendiğini iddia etti. Paksüt, "Eşim istifa ederse, Cumhurbaşkanı yerine doğrudan bir atama yapabiliyor. Anlaşılıyor ki, onu yıpratmak istiyorlar" dedi.

ERGENEKON soruşturması kapsamında, halen yurtdışında bulunan zanlılardan eski AKP milletvekili Turhan Çömez’le yaptığı konuşmalar nedeniyle savcıya bugün ifade verecek olan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, "Olup bitenler karşısında delirmek üzereyim. Ne yapılmak istendiğini de anlamış değilim" dedi. Ferda Paksüt, kendi üzerinden eşinin istifaya zorlandığını öne sürdü. Savcının ifade vermek üzere davet etmesi üzerine Çeşme tatilini keserek Ankara’ya dönen Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, dönüş yolunda Hürriyet’e şunları söyledi:

Başıma ne gelecek bilmem

"Bazı olaylarda beni mağdur duruma düşürüp sıkıştırmak istiyorlar. Son olarak telefon konuşmalarım yayınlandı. Ama konuşmada Turhan Çömez’in söyledikleri yok. Bu yayınların hemen ardından Cumhuriyet Savcısı eşimin telefonundan bana ulaştı. İfademin alınacağını bildirdi ve avukatımla birlikte gelmemi söyledi. Bunun üzerine tatilimizi bırakıp dönüşe geçtim. Bundan sonra başıma ne geleceğini bilemiyorum.

Yerine doğrudan atama yapılır

Amaç, eşimi istifa ettirmek. Eşim, eğer görevinden istifa ederse, Cumhurbaşkanı yerine doğrudan bir atama yapabiliyor. Danıştay’dan, Yargıtay’dan üçer üye arasından değil, doğrudan atama yapılabiliyor. Anlaşılıyor ki benim üzerimden eşimi yıpratmak istiyorlar. Turhan Çömez’le konuştumsa bu suç mu? Benim, Cumhurbaşkanı seçilmeden önce Abdullah Gül ile de kokteyllerde biraraya gelmişliğim var. Turan Çömez, Abdullah Gül’ün yanından ayrılmıyordu. Olup bitenlere bakınca ben delirmek üzereyim. Ağzımdan çıkan her şey yanlış anlaşılıyor.

Açıkçası, korkuyorum

Ben, kim ararsa görüştüm. Biliyorum, şu anda sizinle yaptığım bu konuşmayı da Emniyet’teki arkadaşlar memnuniyetle dinliyorlardır. Evimdeki telefonuma güvenemiyorum. Ahláksızlık, sahtekárlık yapmadım. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emekli olunca, eşimin karşı çıkmasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir şirkette çalıştım. Üç dil biliyorum. AKP’nin kapatma davasının açıldığı gün de istifa ettim. Belki de kabahatim o imkánları tepmekti. Avukatım Bülent Acar’la birlikte ifade vermeye gideceğim. Açıkçası da korkuyorum. Böyle şeylere alışık insanlar değiliz. İki gün orada tutulurum, sorgulanırım diye endişe ediyorum. Neyle ilgili olarak sorgulanacağım, tanık mıyım, sanık mıyım bilmiyorum.

"Savcı Öz yönlendiriyor"

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt de, eşinin ifadeye çağrılmasını NTV’ye değerlendirirken, soruşturmanın Savcı Zekeriya Öz tarafından yönlendirilmeye çalışıldığını savundu. Osman Paksüt, özel telefon görüşmelerinin yayınlanmasının yasadışı olduğunu kaydetti ve bir gazetede yayınlanan haberde yeni bir şey olmadığını söyledi.

Hayrünnisa Gül’le de sık sık konuşuyoruz

FERDA Paksüt, NTV’ye yaptığı açıklamada Hurşit Tolon, Hilmi Özkök ve İlker Başbuğ’u da tanıdığını vurgulayarak şunları söyledi: "Abdullatif Şener’in karısı ile tanışırım, onunla tanıştıran Haşim Kılıç’ın karısıdır. Abdullah Gül’ün karısı da sık konuştuğum insanlardan. Dava açıldıktan sonra Cemil Çiçek’le yemek yedim. Abdulkadir Aksu ile de konuştum. İkisi de sevdiğim insanlar. Davaya ilişkin konuştuk.’Dava açıldı artık ne olacak, şimdi ne yapsak?’ dediler. Her ’Merhaba’ dediğinizde örgüt mü kuruyorsunuz?"

Malımızı alıyorlar

FERDA Paksüt, bir hafta önce Ankara’daki bir gayrimenkulleri için izalei şuyu davası açıldığını belirterek, "Malımızı bile elimizden almaya kalkıyorlar" dedi. "Tutuklanmazsam ifade sonrası açıklama yapacağım" diyen Paksüt, ANKA’ya da şunları söyledi: "Hastane yapımında Bağdat’ta birlikte hareket ettik. Bana ne örgütten bahsetti, ne de terörden. Çift kişilikli değilsem; uyuduğum zaman, ikinci kişiliğim gidip teröre karışmışsa bilemem. Örgüte üye olmadım. Güler Kömürcü, sanırım ’Bizimle birlikte hareket ediyorlar’ demiş. Bu ifade nedeniyle tutuklanabileceğimi düşünüyorum. Benim hiç kimseyle ilişkim yok."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!