Ergenekon'un deşifre olan gizli tanığı Apo'nun kasası çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ergenekonun deşifre olan gizli tanığı Aponun kasası çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2008 14:18

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gaziantep Cezaevi'yle yaptığı karşılıklı yazışmaların Ergenekon iddianamesinin ekine konulması ile kimliği ortaya çıkan gizli tanık PKK’lı H. B.’nin ağabeyi H.B.’nin, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın çocukluk arkadaşı olduğu ve örgüt tarafından iç çekişme sonucu öldürüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

H. B.’nin öldürülmesinin ardından Öcalan’ın yanından ayırmadığı H. B. ise, 2003 yılında PKK’dan ayrılarak yerleştiği Almanya'da 2005 yılında tutuklanarak Türkiye’ye iade edilmişti. H. B., Öcalan’ın karakutusu olarak biliniyor ve çok önemli toplantılarda Öcalan ile aynı fotoğraf karelerinde yer alıyordu.

Açık kimliği, yazışmaların Ergenekon iddianamesinin eklerine konulması ile ortaya çıkan Ergenekon’un gizli tanığı PKK’lı H. B.’nin ağabeyi ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın çocukluk arkadaşı olan H. B.'nin 1997 yılında Suriye’de örgüt içi çekişme sonucu öldürüldüğü ortaya çıktı. Öcalan, İmralı'da 3 hafta önceki görüşmede avukatlarına, H. B.’nin öldürülmesi ile ilgili, “Benim çocukluk arkadaşım olan H. B.’nin öldürülmesi de yine çetelerin işidir. O dönem bir tatbikat vardı, H. B. gitmek istemedi, ben, ‘git, izle, neler oluyor gör’ dedim. O tatbikatta H. öldürüldü. Ben olay yerine gidip inceleme yaptım. H.’yı öldüren kurşun 300 metreden atılmıştı ve özel yapım bir kurşundu. Vücuda girince patlayan bir kurşundu. Burada hedeflenen aslında bendim ve kurtulmak mümkün değildi” demişti.

Haberin Devamı

CEZAEVİNDEN ÇIKTI APO'NUN YANINA GİTTİ

Ergenekon iddianamesinin gizli tanığı olduğu, yazışmaların iddianamenin eklerine konulması ile ortaya çıkan H. B., 12 Eylül darbesinin ardından Gaziantep Cezaevi'nde 11 yıl yattıktan sonra Öcalan’ın köylüsü olması nedeniyle ağabeyi gibi o da Öcalan’ın yanına gitti. Ağabeyinin öldürülmesinden sonra Öcalan, kardeşi H. B.’yi yanından hiç ayırmadı. Çok önemli toplantılarda H. B. Öcalan ile hep aynı fotoğraf karelerinde yer aldı. Öcalan’ın kara kutusu olarak bilinen H. B., 2003 yılında PKK terör örgütünden ayrılarak Almanya’da yaşamaya başladı.

ALMANYA TÜRKİYE’YE İADE ETTİ

Almanya’nın Stutgart kentinde 12 Ağustos 2004’te iltica talebinde bulunan H. B.’nin, Türkiye’de 9 yıl yatması gereken cezası ve politik konumundan dolayı iltica talebi reddedildi. 10 Ekim 2005 tarihinde oturma iznini uzatmak için polise giden H.B. tutuklandı. 11 Ekim 2005 tarihinde mahkemeye çıkartılan H.B'nin, 21 Ekim 2005 tarihinde de Türkiye’ye iadesine karar verildi.

Haberin Devamı

Ergenekonun deşifre olan gizli tanığı Aponun kasası çıktı

8 Haziran 1993 yılında Lübnan’ın Bareliyas kasabasında çekilen bu fotoğrafta sağdan sola: Bugün Irak Devlet Başkanı olan Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) lideri Celal Talabani, Öcalan, Kürdistan Sosyalist Partisi lideri Kemal Burkay ve DTP lideri Ahmet Türk görülüyor. H.B. ise Kemal Burkay ile Ahmet Türk'ün arkasında Öcalan'la aynı karede...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!