Rektör yardımcısına dayak

Güncelleme Tarihi:

Rektör yardımcısına dayak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2008 13:27

NİĞDE Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adnan Görür, üniversitede güvenlik görevlisi olarak çalışan kişinin eşi ve kayınbiraderi tarafından yerde sürüklenerek, dövüldü.

Haberin Devamı

İddiaya göre Prof. Dr. Adnan Görür, bu sabah evinden çıktıktan sonra üniversitede güvenlik görevlisi olarak çalışan Zehra Erim’in eşi Göksel Erim ve kayınbiraderi Emre Erim tarafından takip edildi. Erim kardeşler, Zehra Erim’e hakaret ettiğini öne sürdükleri Prof.Dr. Görür’ü, rektörlük bahçesinde yakalayıp dövdü, yerde sürüklendi. Polis ve üniversite güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle Prof.Dr. Görür kurtarıldı. Erim kardeşlerle birlikte güvenlik görevlisi Zehra Erim’i de gözaltına alan polis, soruşturmayı sürdürüyor.


Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, rektörlüğe giderek olayla ilgili bilgi aldı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu. Niğde Üniversitesi akademik ve idari personeli yaklaşık 100 kişi de, olayı kınamak için Rektörlükten Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda grup adına konuşan Sosyal Bilimler Enstitüsü Başkanı Doç.Dr. Selen Doğan, “Evinden itibaren kendisini takip eden iki kişi tarafından rektörlük bahçesinde tehdit ve küfür edilerek planlı saldırıya uğrayarak darp edilen rektör yardımcımıza yapılan saldırıyı, devlete yapılmış hain bir saldırı olarak niteliyoruz. Bir bilim adamı, devletin temsilcisi ve üniversitemizin en tepesinde bulunan rektör yardımcısına yapılan bu saygısızca ve hain saldırıyı üniversitemize yöneltilmiş tehdit olarak kabul ediyoruz. Bu hain saldırıyı Niğde Üniversitesi akademik ve idari personeli olarak esefle kınıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!