Arkadaşının yerine nöbet tuttu şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşının yerine nöbet tuttu şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2008 00:00

Muş’un Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne PKK’lı teröristlerce dün saat 21.00’de roketli saldırı düzenlendi. Polis memuru Özbek'in arkadaşının akşam yemeği yemesi için yerine kısa süreliğine nöbete geçmeden önce Malatya'daki annesi, babası ve onların yanına izinli gelen polis kardeşiyle telefonla görüştüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

100 metre mesafeden fırlatılan roket binanın girişinde patladı. Nöbetçi polis Mehmet Özdek şehit oldu, polisler Ahmet Avcı ve Emrah Koç yaralandı.  Teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Diğer taraftan Bitlis’te Muş-Tatvan seferi yapan yük treninin, Tatvan-Güroymak arasındaki Tahtalı köyü yakınından geçişi sırasında patlama meydana geldi. Yük treninin 3 vagonu raydan çıkarak devrildi. Patlamada ölen ve yaralananın olmadı, ancak maddi hasar meydana geldi.

YARALANAN ÜÇ POLİS MEMURA TABURCU EDİLDİ

Saldırıda yaralanan 3 polis memuru taburcu edildi.

Malazgirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan polis memurları Emrah Kurt, Mehmet Aksoylu, Ahmet Avcı bu sabah taburcu edildi.

Haberin Devamı

ARKADAŞININ YERİNE NÖBET TUTTU ŞEHİT OLDU

Muş'un Malazgirt İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan roketli saldırıda şehit düşen 32 yaşındaki polis memuru Mehmet Özbek için İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da katıldığı tören düzenlendi. Polis memuru Özbek'in arkadaşının akşam yemeği yemesi için yerine kısa süreliğine nöbete geçmeden önce Malatya'daki annesi, babası ve onların yanına izinli gelen polis kardeşiyle telefonla görüştüğü ortaya çıktı.

PKK'lı teröristler, 100'üncü Yıl Caddesi üzerinde bulunan Emniyet Müdürlüğü binasına, karşıdaki umumi tuvaletin yakınından roketatarlı saldırı düzenledi. Saat 21.00 sıralarındaki atılan iki roket, binaya isabet ederken kapıda bulunan polisler hedef oldu. Emniyetteki polisler bir yandan yaralanan arkadaşlarına ilk müdahaleyi yaparken, diğer taraftan teröristlere karşılık verdi. Teröristlerin izini bulmak için bölgeye güvenlik kuvvetleri sevk edildi, ilçenin giriş ve çıkışları tutuldu.

1 ŞEHİT, 2 YARALI

Arkadaşının yemek yemesi için nöbete kısa süreliğine geçen 8 yıllık sivil polis memuru Mehmet Özbek, saldırı sırasında kapıda şehit düştü, Ahmet Avcı ve Emrullah Koç da yaralandı. Yaralılar ise Malazgirt Devlet Hastanesi'ndeki tedavi ardından taburcu edildi.
PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Adıyaman'ın Kahta İlçesi nüfusuna kayıtlı polis memuru Mehmet Özbek'in Malatya Yeşiltepe Afetevleri'nde oturan ailesi acı haberle yıkıldı. Evli olan şehit polis memuru Mehmet Özbek'in şehit düşmeden 10 dakika önce Malatya'daki ailesini aradığı ortaya çıktı. Şehit polis memusurunun Malatya'daki anne, baba ve izine gelen kendisi gibi polis olan iki ağabeyine “Keşke ben de sizin yanınızda olsaydım” dediği belirtildi. Evdekilerle tek tek görüşen şehit polis memuru Mehmet Özbek'in telefonu kapattıktan 10 dakika sonra nöbet noktasına geçerek teröristlerin roket atarlı saldırısı sonucu şehit düştüğü belirlendi.

Şehit polisin 3 yıllık eşi, 30 yaşındaki Aysun Özbek'in kısa süre sonra Malatya'yı aradığı, 10 dakika önce telefonla görüştükleri Mehmet Özbek'in şehit haberini verdiği ifade edildi. Oğlunun şehit düştüğünü duyan annesi Kudret Özbek, sinir krizleri geçirdi.

TÖREN YAPILDI

Hain saldırı ardından çok sayıda kişi Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne giderek Kaymakam Bilal Yavaş'a taziyede bulundu. İlçe Müftüsü ve cami imamları, Emniyet Müdürlüğü'nde şehit polis için tören yapılıncaya kadar Kuran-ı Kerim okudu. Şehit polis Mehmet Özbek için bugün Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde tören yapıldı.

Törene, uçakla Van'a oradan helikopterle saat 13.25'te Malazgirt'e gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, AKP Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, Vali Erdoğan Bektaş, Muş Belediye Başkanı AKP'li Necmettin Dede, Malazgirt Kaymakamı Bilal Yavaş ile Emniyet Müdürlüğü görevlileri şehit yakınları ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

ACILAR BİZİ ÜZER, GÜCÜMÜZÜ ARTTIRIR”

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, güvenlik güçlerinin halkın güvenliği, rahat ve özgür yaşaması için görev yaptığını, saldırıyı lanetlediğini belirtirken, şöyle dedi:
“Onları hiç affetmiyoruz, affetmiyeceğiz. İç huzuru bozmak birbirimize düşürmek ve kaos üretmek için saldırıyorlar. Demokrasi açılımlarımız dursun, problemlerimiz bitmesin, ülkemiz gelişmesin, rahat yaşamayalım diye bunu yapıyorlar. Allah'ın izniyle kimse buna muvaffak olamayacak. Hepimiz ülkemizin her metrekaresindeyiz. Tarihe büyük şahitlik etmiş Malazgirt'te hepimiz birlikteyiz. Bütün vatandaşlarımızın gönlü kalbi burada. Bu acılar bizi üzer ama gücümüzü artırır. Ülkemiz için aşkımızı, şevkimizi, dayanışmamızı artırır. Özgürlükler içinde refahımızı artırarak yolumuza devam edeceğiz ve bütün bunları yeneceğiz. Bunda kararlıyız. Türkiye, demokrasi ve huzur içinde gittikçe daha büyük bir devlet olarak yoluna devam edecektir. Şehitlerimizin hepsine rahmet diliyorum. Şehitler bu ülkenin yıldızlarıdır. Mehmet'in yolu açık olsun, o zaten şehit olarak gidiyor, büyük bir mertebeyle gidiyor. Allah bize böyle acılar göstermesin. Mehmet'i dualarla uğurluyoruz.”
Muş Müftü Yardımcısı Zekeriya Koçak, şehit polis memuru Mehmet Özbek'in Malazgirt halkı tarafından çok sevildiğini belirterek, toplananlardan haklarını helal etmelerini istedi. ‘Helalleşmeden' sonra Mehmet Özbek’in tabutu meslektaşlarının omuzunda ambulansa konuldu. Yaklaşık 500 kişi ve meslektaşlarının gözyaşları arasında Özbek’in cenazesi ailesi tarafından toprağa verilmek üzere Malatya'ya götürüldü.
Şehit polis memuru Mehmet Özdek, yarın cuma namazı ardından Malatya'da şehitlikte düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!