DTP'li eski başkandan İHD'ye can güvenliği başvurusu

Güncelleme Tarihi:

DTPli eski başkandan İHDye can güvenliği başvurusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2008 16:31

HAKKARİ’de güvenlik güçlerinin haber elemanı olarak görev yaptığı iddiasıyla 3 ay önce PKK tarafından kaçırılan İdris Özer’in, terör örgütüne yakın yayın organlarında çıkan röportajları üzerine, Hakkari eski Belediye Başkanı DTP'li Metin Tekçe ve Hakkari DEHAP eski İl Başkanı Sabahattin Suvağcı’nın da aralarında bulunduğu 4 kişi, İnsan Hakları Derneği şubesine dilekçeyle başvurarak can güvenliklerinin olmadığını öne sürdü.

İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, verilen dilekçeleri dikkate alarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
İHD Hakkari Şubesi, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan İdris Özer’in ROJ TV ve Azadiye Velat Gazetesi’ndeki röportajları üzerine bugün basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı İsmail Akbulut, Hakkari eski Belediye Başkanı Metin Tekçe, Hakkari DEHAP eski İl Başkanı Sabahattin Suvağcı, Hakkari Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Şine Köprüsü’nde öldürülen Yusuf Yaşar’ın annesi Ayşe Yaşar ve dükkanına el bombası atılan İHD Yüksekova Temsilcisi Ferzende Yılmaz’ın, İsmail Özer’in anlattıklarından sonra can güvenliklerinin olmadığını belirterek kendilerine dilekçe verdiğini söyledi.

KENDİLERİNE DE SUİKAST YAPILACAKMIŞ

Dilekçeleri kabul ettiklerini ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden İHD Hakkari Şube Başkanı Akbulut şöyle konuştu:
“Şemdinli olaylarıyla birlikte ortaya çıkan bu çetelerin aslında lokal olmadığı her ne kadar söylense bile, dönemin yetkilileri tarafından desteklenmiş ve lokal bir olay olduğu ısrarla savunulmuştur. Oysa bugün Ergenekon Terör örgütünün ortaya çıkmasıyla birlikte, Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari’deki çetelerin de bu terör örgütünün bir parçası olduğu kanaati hasıl olmuştur. 2005 yılında ilimiz genelinde meydana gelen patlamalardaki çetelerin yerel ayağını da oluşturan kişi ya da kişilerin de olduğu, yakın dönemde basına yansımasıyla ortaya çıkmıştır. Azadiya Velat gazetesine, 20-21.07.2008 tarihlerinde İdris Özer’in yapmış olduğu itiraflarında Yusuf Yaşar’ın öldürülmesini, genç kızların nasıl kullanıldığını söylemiş ve dönemin Belediye Başkanı olan Metin Tekçe ile DEHAP eski il Başkanı Sabahattin Suvağcı’ya nasıl suikast yapacağı ve araçlarına el bombası atılacağını da itiraf etmiştir. İdris Özer’in itirafları doğrultusunda adı geçen şahısların yargılanması gerektiği ve Ergenekon bağlantılı yerel işbirlikçilerin de ortaya çıkarılarak yargı önüne çıkarılmaları için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!