Fütüristler ’karamsar’ diye Türkiye’de toplanacaklar

Güncelleme Tarihi:

Fütüristler ’karamsar’ diye Türkiye’de toplanacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2008 00:00

Kısaca "Gelecek senaryoları üzerine düşünen ve geleceğe dair öngörülerde bulunan kişiler" olarak tanımlanan fütüristler, Türkiye’de zirve düzenleyecek.

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Fütüristler Zirvesi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 21 Kasım 2008’de gerçekleştirilecek. Zirvede "Gelecekte Türkiye’yi ve dünyayı neler bekliyor" sorusuna cevap aranacak. Kongreye "günümüzün Leonardo Da Vinci’si" olarak kabul edilen ve devlet başkanlarına, çeşitli kurumlara danışmanlık yapan ünlü fütürist 92 yaşındaki Jacque Fresco da katılacak. Fresco, açlık, fakirlik, savaş gibi büyük insanlık sorunlarının kabul edilemez ve engellenebilir olduğuna inanan bir kültürün temelden inşasını önererek "Var olan global ve sosyal problemlere gerçekten son vermek istiyorsak, dünyayı ve kaynaklarını tüm insanlığın ortak mirası olarak kabul etmeliyiz" diyor.

Fütüristler Zirvesi’nin organizasyonunu üstlenen M-Gen Gelecek Planlama Merkezi kurucusu Fütürist Ufuk Tarhan, "Zirveyi Türkiye’de ilk defa yapıyoruz. Çünkü Türkiye’de olumlu düşünce hakim değil. İnsanlar sürekli karamsarlık içinde gelecek korkusu taşıyorlar" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!