Stent takıldı

Güncelleme Tarihi:

Stent takıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2008 00:00

CHP lideri Baykal’a dün sabah yapılan anjiyoda kalbinin yan damarında tek noktada tıkanıklık tespit edildi. Kalbine stent takılan ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen Baykal, öğleden sonra taburcu edildi.

SİYASAL yaşamdaki gerginlik ve stres, düzenli spor yapan, sigara içmeyen ve beslenmesine dikkat eden 70 yaşındaki Deniz Baykal’ı da hasta etti. Baykal’ın, damarında tıkanıklık tespit edilen kalbine stent (damarların tıkanmasını önlemek için konulan metal kafes) takıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan, Baykal’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Meclis tatile girince memleketi Antalya’ya gidip torunlarıyla birlikte yüzmeyi planlayan Baykal, doktor oğlu Prof. Dr. Aytaç Baykal’ın ısrarı üzerine sağlık kontrolüne ikna oldu. Baykal’ın, Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Oto tarafından yapılan tetkiklerinde kalp grafisinde yan damarlarında daralma görüldü. Bunun üzerine Baykal, dün saat 10.00’da anjiyoya alındı ve stent takıldı.

Oğlu yanındaydı

Baykal’ın operasyonu boyunca aynı hastanenin genel cerrahi bölümünde öğretim üyesi olan oğlu Aytaç Baykal da yanında hazır bulundu.

Evinde dinlenecek

Sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen Baykal, öğleden sonra taburcu edilerek evinde dinlenmeye çekildi. Baykal, Hürriyet’e önceki gün yürüyüş yaptığını ve dün de anjiyo olduğunu anlatıp, "Çok iyiyim. En kısa zamanda Antalya’ya giderek, yangın bölgesinde incelemelerde bulunacağım" dedi.

Sağlıklı günlerde görüşelim

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan "Geçmiş olsun" diye aradığı Deniz Baykal’a, "Bir krize istinaden operasyon geçirmediğinize memnun oldum. Sayın Baykal, daha sağlıklı günlerde görüşelim" temennisinde bulundu.

Baykal da, "Temenninize katılıyorum. İlginize teşekkür ederim" dedi. Baykal’ı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve bazı bakanlar da telefonla arayarak "Geçmiş olsun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!