AKP davasında hızla finale doğru

Güncelleme Tarihi:

AKP davasında hızla finale doğru
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2008 00:00

Anayasa Mahkemesi, dün kapatma davasında AKP’nin itiraz ettiği bazı delillerin ses ve görüntü kayıtlarını getirerek inceledi.

Heyette incelenen delillerin bazıları da uzun tartışmaların ardından oylanarak reddedildi. Mahkeme bugün de AKP’nin laikliğe karşı odak olup olmadığı konusunu görüşmeye başlayacak. Mahkeme dün AKP’nin savunmasında tekzip edildikleri için delil sayılamayacağını iddia ettiği laiklik karşıtı olarak nitelendirilen AKP’lilere ait konuşmaları da değerlendirdi. Bu delillere ilişkin ses ve görüntü kayıtlarını da toplantı salonunda birlikte inceleyen heyette uzun tartışmalar yaşandı. Hukuken geçerlilikleri konusunda üzerinde anlaşılamayan delillerden bazıları oylanarak, reddedildi. Diğer deliller ise kabul edildi. Heyetin iddianamedeki delillerin incelenmesini bugün tamamlayabilmesi halinde odak tartışmasına geçeceği belirlendi. Delillerin irdelemesini büyük oranda tamamladığı da öğrenilen heyet, bugün AKP’nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelip gelmediğine ilişkin kritik müzakereye geçecek. Odak olmaya ilişkin müzakerenin tamamlanmasının ardından karar için oylama yapılacak.

Medyaya jest yapıldı

Daha önceki kapatma davalarının aksine sürekli gece mesaisi yapan ve mesaisini dün bir saat uzatan Yüksek Mahkeme heyeti, medyaya da bir jest de yaptı. Heyet görüşmelere devam ederken saat 19.20’de Raportör Osman Can’ı medyayı bilgilendirmek üzere dışarı gönderdi. Can gazetecilere yaptığı açıklamada, "Görüşmeler devam ediyor. Bugün (dün) itibariyle bir kararın çıkması mümkün değil, yetiştirilemiyor. Görüşmeler yarın (bugün) 09.30’da devam edecek. Bugün (dün) herhangi bir kararın çıkmayacağını sizlere iletiyorum" diye konuştu. Can, davanın ne zaman biteceğine ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!