Patlama kurbanı Dursun Ali Aydemir toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Patlama kurbanı Dursun Ali Aydemir toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2008 14:07

Güngören'deki patlamalarda yaşamını yitiren Dursun Ali Aydemir, Trabzon'un Maçka ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

Aydemir için Maçka ilçesinin Coşandere köyünde düzenlenen cenaze törenine eşi Songül, çocukları Özlemay (12), Elmasay (10) ve Sevilay Aydemir (3), yakınları ile Trabzon Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde, çocuklarıyla birlikte eşinin tabutunun başına gelen Songül Aydemir, çocuklarına ağlamamalarını söyleyerek, “Ağlayıp, hiç kimseyi sevindirmeyelim. Babanız şehit olmuştur. Bu şehitlik bize nasip oldu” dedi.

Songül Aydemir, daha sonra çocuklarıyla beraber sakin bir şekilde eşinin cenaze namazının kılınmasını bekledi. Aydemir'in cenazesi, namazın ardından aile kabristanlığında defnedildi.

DSP GENEL BAŞKANI ZEKİ SEZER

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, cenaze törenine gelişi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sezer, bütün Türk milletinin yüreğinin yandığını ifade ederek, “Sözü bitirip gerçekten birlikte olmanın zamanı geldi de geçiyor. Türkiye'nin birliği, esenliği için yeni bir süreci başlatmamız gerekir” dedi.

Türk milletine başsağlığı dileyen Sezer, “Patlamada hayatını kaybeden herkesin ailelerine Allah'tan sabır diliyorum” diye konuştu.

Sezer, Aydemir'in eşi ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, bir süre görüştü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!