Maalesef Aleyna ölmüÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Maalesef Aleyna ölmüş
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 29, 2008 00:00

Güngören’de patlayan bombalar 18 can alırken, yüzlerce insanın da hayatını kararttı.

Haberin Devamı

ALEYNA VE TAHA MELEK OLDU - FOTO GALERÄ°

İşte patlama anının saniye saniye fotoğrafları

Hain saldırıdan fotoğraflar

Yabancı ajanslar patlamayı bu fotoğraflarla dünyaya geçti

Terör acısının en çarpıcılarından birini Melike Çelik yaşadı. Kızı Aleyna’nın durumunu hastaneye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan öğrenmek istedi ama yanıt alamadı. İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar’ın yanına giderek, "Kızım, Aleynam yaşıyor mu?" diye sordu. Aldığı, "Maalesef, Aleyna Çelik ölmüş" yanıtıyla çığlık atarak yere yığıldı.

İKİSİ de ailelerinin tek çocuğuydu. Akrabaydılar. Taha Yıldızlı (5) ile Aleyna Çelik (3), önceki gece terörün sinsi tuzağı, ikinci bombaya, el ele tutuşarak koştular. Taha Yıldızlı, Şengül Yıldızlı ile tekstil işçisi Hüseyin Yıldızlı’nın tam yedi yıl bekledikten sonra dünyaya gelen tek çocuğuydu. İki gün sonra dört yaşına basacak Aleyna ise Melike Çelik ile tekstil işçisi Günsan Çelik’in gözbebeğiydi. Kıraç’da oturan ailesi, Pazar günü Aleyna’yı, Güngören’deki anneanesi Perihan Özkul’a bıraktı. 30 Temmuz Aleyna’nın doğum günüydü. Hediye almak için teyzesi, annesi ve anneannesi ile dışarı çıktı. Perihan Özkul torunu yalnız kalmasın diye, kardeşinin çocuğu Taha’yı da alıp Menderes Caddesi’ne geldi. İlk patlama iki çocuğu da çok korkuttu. Pedihan Özkul, küçüklere bir şey olmasın diye, sarılıp, vücudunu siper etti. Patlamanın ardından Perihan Özkul’un elinden kurtulan iki çocuk, el ele tutuşup korku içinde koşmaya başladı. Koştukları yön ikinci bombanın patladığı yerdi. İki çocuğu hayattan koparan bomba anneane Perihan Özkul ve Taha’nın annesi Şengül Yıldızlı’yı da yaraladı. Anne Melike Çelik kızı Aleyna’nın durumunu hastaneye gelen Recep Akdağ’dan öğrenmek istedi. Recep Akdağ’dan net bir cevap alamayan Melike Çelik, İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar’ın yanına giderek, "Kızım, Aleynam yaşıyor mu?" diye sordu. Mehmet Bakar, "Maalesef, Aleyna Çelik ölmüş" deyince anne Melike Çelik çığlık atarak yere yığıldı. Melike Çelik’in yakınları Mehmet Bakar’a ölüm haberini aniden söylediği için tepki gösterdi.

Balkondan izlerken parçalanan mermer kalbine saplandı

Patlamanın sesini duyan Doktor Refik Saydam İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Şeyma Özkan, annesi Selma ve babası Aydın Özkan ile birlikte hemen balkona koştu. Olayın ne olduğunu anlayama çalışan Özkan Ailesi balkondan etrafa bakarken ikinci bomba patladı. İkinci patlamada etrafa dağılan şarapnel parçaları Şeyma Özkan’a isabet ederken, balkon kenarındaki mermer de parçalanarak Şeyma’nın kalbine girdi. Bir anda yere yığılan Şeyma Özkan’ı anne ve babası hemen özel İlgi Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Şeyma Özkan hayatını kaybetti. Doktor Refik Saydam İlköğretim Okulu’nda okuyan Şeyma Özkan’ın geçen sene okuduğu 6’ncı başarıyla geçtiği ve takdir belgesi aldığı belirtildi. Fen Bilgisi notu 4 olan Şeyma’nın karnesindeki diğer tüm derslerinin notu ise 5 idi.

Oğlum Yunus ailemizin teröre verdiği ikinci şehit

TIRSAN’da şoför olan 27 yaşındaki Yunus Öztürk, babası İbrahim Öztürk İle birlikte bir yakınlarının düğün hazırlıklarına yardım ediyordu. Dün akşam 20.00 sıralarında Güngören’deki evlerine döndüler. Baba oğul, biraz dolaşıp dondurma yediler. Babasının yanında sigara içmeyen Yunus Öztürk, bir ara "Ben şöyle bir dolaşıp geleyim" diye izin istedi. İlk patlamada boynuna isabet bir madde yüzünden hayatını kaybetti. "Çok gözü kara çocuktu, bir şeyden korkmazdı diyen" İbrahim Öztürk, şunları anlattı: "4 kardeştiler. 2 bin yılında Mardin’de askerlik yaptı. Orda da terörle mücadele etti ama terör onu İstanbul’da buldu. İbrahim Öztürk ailemizin 2. şehidi oldu. Daha önce Erzurumda öğretmen yakınımız Ali Bulut da teröristler tarafından şehit edilmişti" dedi.

5’i çocuk, 4’ü kadın

Hain saldırıda hayatını kaybedenlerin 5’i çocuk, 8’i erkek, 4’ü kadın. Kadınlardan biri ise karnındaki 7.5 aylık bebeğiyle birlikte hayatını kaybetti. Böylece henüz dünyaya gelmemiş bir yavru, anne karnında teröre kurban gitmiş oldu. Ölenlerin isimleri şöyle:

ÇOCUKLAR Aleyna Çelik (3), Murat Ağca (12), Şeyma Özkan (12), Taha Yıldızlı (5), Furkan Şentürk (12)

ERKEKLER Yunus Öztürk (27), Servet Asan (49), Halit Öge (51), Abdullah Güler, Alim Mantarcı (60), Dursun Ali Aydemir, Hayrettin Güler (47), Mehmet Fikri Kuş

KADINLAR Macide Aydın, Fadime Beşkan (45), Filiz İkiz (28) ve bebeği, Sebahat Kuş

Haberin Devamı

Â

Haberin Devamı

Â

Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!