Şırnak’ta PKK’lı teröristlere büyük operasyon

Güncelleme Tarihi:

Şırnak’ta PKK’lı teröristlere büyük operasyon
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2008 16:18

ŞIRNAK’taki Cudi, Küpeli Dağları ile Bestler Dereler Bölgesi’nde operasyonlar yoğunlaştırıldı. Hava destekli operasyonlarda bölgedeki terörist grupların tamamen etkisiz hale getirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Cudi, Küpeli Dağları ile Bestler Dereler Bölgesi’nde bu sabahtan itibaren büyük hareketlilik yaşandı. Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Çakırsögüt Jandarma Komando Tugayı’ndan Sikorsky helikopterlerle çok sayıda Jandarma Özel Harekat Timi bölgeye indirildi. Kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu bölgeleri havadan bombardımana tutarken, Jandarma Özel Harekat Timleri PKK’lıların tüm kaçış güzergahları ile stretejik bölgeleri tıkama harekatı gerçekleştirdi.

PKK’lı teröristlerin tamamen etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyonda, güneş ve toza karşı koroyan gözlükler takan komandoların oluşturduğu konvoyun geçişi sırasında Şırnak’ta yoğun güvenlik önlemleri alındı. Konvoya frekans karıştırıcı Jammer’lı araçlar eşlik etti. Bu arada PKK’lıların komandoların geçiş güzehlarına kurdukları bombalı tuzaklar da tek tek etkisiz hale getirildi.

Kırsal kesimde PKK’nın araziye tuzakladığı yaklaşık 1 kilo A- 4 plastik patlayıcı kullanılarak piknik tüpü içine hazırlanmış patlayıcı ile 2 anti personel mayını bulunarak imha edildi.

Öte yandan Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 1 PKK’lı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. PKK’lı verdiği ifadede etkin pişmanlık yasasından faydalanabilmek için kaçtığını belirterek, kendisi gibi yüzlerce kişinin kaçmak istediğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!