Zap’ta 13 hedefe gece balyozu

Güncelleme Tarihi:

Zap’ta 13 hedefe gece balyozu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2008 00:00

Türk Hava Kuvvetleri, yaklaşık 1.5 ay aradan sonra Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde toparlanmaya çalışan PKK’ya ait 13 hedefi gece saldırısıyla yerle bir etti.

İŞTE OPERASYONDAN İLK GÖRÜNTÜLER

İnsansız casus uçağı Heron’dan gelen istihbarat bilgileri doğrultusunda saat 22.00 sıralarında Malatya Erhaç’taki üsten kalkan ve ağır bomba yükü taşıyabilen F-4’ler Irak’ın içlerine 15-20 kilometre kadar girdi. Bunlara Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan Pars Filo’ya bağlı F-16’lar da katıldı. Toplam iki saat süren operasyonda yapılan etkili nokta atışları ile 13 PKK hedefi yerle bir oldu. Operasyonda bölgede yeniden toparlanmaya çalışan teröristlerin ağır kayıplar verdiği belirtildi.

Tümüne tam isabet

Genelkurmay Başkanlığı gece gerçekleştirilen operasyonu dün sabah açıkladı. İnternet sitesindeki açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarımız tarafından, 23 Temmuz 2008 tarihinde etkili bir şekilde ateş altına alınmıştır. Gece icra edilen harekat esnasında, teknik vasıtalarla tespit edilen ve sadece terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 13 hedefin tümü tam isabetle vurulmuştur. Terörist kayıplarının kesin tespiti konusundaki çalışmalara devam edilmektedir."

Komandolar Cudi’de

Bu arada Cudi Dağı’na Skorsky helikopterleri ile yüzlerce komando sevk edildi. Cudi, Kobra helikopterlerinin yanısıra toplarla bombalanıyor. Şırnak, Cizre ve Silopi’den de duyulan bombardıman sesleriyle birlikte Cudi Dağı eteklerinde bulunan Hisar, Çağlayan, Derebaşi, Koyunören, Körseli bölgelerinden yükselen dumanlar kent merkezlerinden çıplak gözle izleniyor.

Tunceli’de 3 PKK’lı öldürüldü

Tunceli’nin Nazimiye İlçesi kırsal kesiminde de önceki gece PKK’lı teröristler, ağaç kesen işçilere örgüt propagandası yaptıktan sonra, kesilen yaklaşık 200 ton odunu ateşe verdi. Güvenlik güçlerinin gece yarısı hava destekli operasyonunda terörist gruptan 3’ü öldürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!