Konya Ergenekon’u

Güncelleme Tarihi:

Konya Ergenekon’u
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2008 00:00

Konya Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 5 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda aralarında Prof. Dr. Uçkun Geray, Bayram Yönem, Ahmet Akgül, Nuran Gökdemir ve Yusuf Buldu’nun da olduğu 26 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilere, Ergenekon soruşturmasında olduğu gibi ’hükümeti yıkmak’, ’kaos ortamı oluşturmak’, ’yasadışı örgüte üye olmak’ ve ’isyana teşvik’ suçlamaları yöneltildi. Operasyon, Konya’da Milli Çözüm Dergisi etrafında toplanan grubun, Saadet Partisi İl yönetimini ele geçirmek istemesiyle başladı. İddiaya göre Milli Çözümcüler, Konya İl Teşkilatı ve Gençlik Kolları Teşkilatı’nın görevden alınması için genel merkeze baskı yapmaya çalıştı. SP İl Yönetimi 2007’de Milli Çözümcüler için "Bunlar bizden değil" diye yazılı açıklama yaptı. Bundan sonra derginin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül, İşçi Partililer ile birlikte hareket etmeye başladı ve SP yönetimini eleştirdi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada mahkemeden telefon dinleme izni alınarak 1.5 yıl takipten sonra operasyon düzenlendi. Adana özel yetkili 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği yakalama emri üzerine Konya’da 12, İstanbul’da 11, Elazığ’da 1, Kocaeli’nde 1, Mersin’de 1 kişi gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda bilgisayar ve dökümana el konulurken ve 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Konya’ya getirilen şüphelilerin, Ergenekon’la bağlantıları da araştırılıyor. Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, birbirinden farklı görüşlerdeymiş gibi görülen şüphelilerin ortak amaçlarının sözkonusu olduğunu belirtti. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, "Ergenekon’la bağlantısı var, ancak talimatı biz vermedik. Soruşturmayı Konya yürütüyor" dedi. İstanbul’da Levent’teki Oyak Sitesi’ndeki evinde gözaltına alınan İşçi Partili Prof. Dr. Ahmet Uçgun Geray’ın operasyona konu olan örgütün yöneticisi olduğunu iddia edildi.

Lozan törencisi

Prof. Dr. Uçkun Geray (İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden emekli öğretim görevlisi, İsçi Partisi’nden 3. bölge milletvekili adayı): 24 Temmuz 2005’de Lozan Antlaşması’nın 81. yıldönümü nedeniyle İsviçre’de gerçekleştiren anma törenlerinin, İstanbul ayağını gerçekleştirmişti. Bir gazete köşesinde yer alan sözlerinde AKP hükümetinin Ormancılık Yasası’nda yaptığı değişiklikleri sert bir dille eleştirmiş ve "Benim bir bilimadamı ve akademisyen olarak bu hükümetten bir dileğim var: Hiçbir şeye dokunmasınlar. Bu memlekete faydalı olmak istiyorlarsa hiçbir şeye dokunmasınlar. Neye dokundularsa yıkıyorlar. Devleti tanımıyorlar, ehil kimseleri bilmiyorlar, tayin etmesini bilmiyorlar, görev vermesini, tekmil almasını, rapor almasını bilmiyor. Kanunları, yasaları müzakere edip, topluma mal etmesini bilmiyorlar" demişti.

Ulusal TV’den

Yusuf Buldu (Mersin Silifke İP eski İlçe Başkanı, Ulusal TV temsilcisi) Konya Terörle Mücadele ile Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah 05.50’de evinde gözaltına alındı.

26 gözaltı

Gül ve Erdoğan’a hakaret şiiri yazmıştı

Bayram Yönem (Milli Çözüm Dergisi Haber Müdürü) Derginin Bağcılar, Maslak Caddesi, Taner Sokak Numara 1’deki idari merkezi olarak görülen hurda kereste satış bürosunun sahibi. Dergideki son yazısında ’Erbakan’ın Vefasızları ve Ahmakların Hazımsızlığı’ başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, hükümet üyeleri ile AKP’ye yönelik hakaretler içeren ifadeler kullandı. Bu yazıda şu dörtlüğü yazdı: "Hoca sayesinde, adam oldular/ Nice makam, menfaate kondular/ Şimdi nankör takımına döndüler/Bir sürü sahtekár, vasıfsız adam!

İdamı istendi

Ahmet Akgül (Yazar-Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni) Eski Milli Gazete yazarı. 1999’da Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’in açtığı davada, "anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs ettikleri" iddiasıyla idam istemiyle yargılandı. Diğer sanıklar arasında kapatılan RP’nin kasası olarak bilinen Süleyman Mercümek, MGV Genel Başkanı Adnan Demirtürk, MGV eski Genel Başkanı Nevzat Laleli de vardı. Akgül 2004’te anlaşmazlığa düşerek Milli Gazete’den ayrıldı. Daha sonra aylık Milli Çözüm Dergisi’ni çıkarmaya başladı. 25 kitabı bulunan Akgül, kitaplarında ve dergideki yazılarında Kuvayı Milliye şuuru etrafında vatansever ve münevver sağcıların, solcuların, gerçek Atatürkçülerin ve Milli Görüşçülerin toparlanması gereğini savunuyordu.

Talat Paşa’cı

Nuran Gökdemir (İşçi Partisi eski Sarıyer İlçe Başkanı-Ulusal Kanal Reklam Müdürü) Prof. Dr. Uçkun Geray başkanlığını yaptığı dönemde İşçi Partisi Ulusal Strateji Merkezi sekreteriydi. Talat Paşa Komitesi’nin Fransa’ya karşı Ermeni soykırımı iddialarına karşı Paris’te düzenlediği mitingde organizasyonun para işleriyle ilgilenmişti. Evinden sabah saat 07.00 sıralarında gözaltına alındı.

Mevlüt Sungur (Milli Çözüm Dergisi’nin Konya Şubesi’nde görevli yazarı)

Ufuk Efe (Milli Çözüm Dergisi Yayın Kurulu Üyesi)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!