Beş yıldızlı otelde köpük faciası: 3 ölü

Güncelleme Tarihi:

Beş yıldızlı otelde köpük faciası: 3 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2008 00:00

Köpük partisi, faciayla sonuçlandı. Seyyar tezgáh üzerine konulan köpük makinesi çalışırken yere düşerek suyla temas etti ve elektrik kaçağı meydana geldi. Akıma kapılan 2’si turist 3 kişi öldü.

KÖPÜK PARTİLERİNDE TURİSTLER BÖYLE EĞLENİYOR / ARŞİV

ANTALYA kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Lara-Kundu Turizm Bölgesi’nde bulunan 5 yıldızlı "Venezia Palace Deluxe Resort Hotel"de önceki gece helikopter pistinde köpük partisi düzenlendi. Saat 00.30’da seyyar tezgáh üzerine konulan köpük makinesi çalışırken yere düşerek suyla temas etti ve elektrik kaçağı meydana geldi. Bu sırada akıma kapılan animasyon görevlisi Fikret Şakacı (20) ile İsrailli 2 kardeş Nır Hakim (18) ve Shay Hakim (14) yaşamını yitirdi. Köpük püskürtme makinesinin sorumlusu Tuncay Duran (31) ile Kazakistanlı Lanin Gorgi (21) ağır yaralandı. Yaralılar Antalya’daki Özel Anadolu Hastanesi’nde tedaviye alındı. 2 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Pistte 70 turist

Otelin Genel Müdürü Mehmet Yılmaz, köpük partisini "Element" adlı taşeron firmaya düzenlettiklerini söyledi. Köpük partilerinde ilk kez böyle üzücü bir kaza olduğunu belirten Yılmaz, kaza sırasında pistte 70’e yakın turistin dans ettiğini belirtti. Yapılan otopside İsrailli iki kardeşin de elektrik çarpmasına bağlı solunum yetersizliği sonucu öldükleri belirlendi. Turistlerin cenazeleri bugün Tel Aviv’e gönderilecek.

İsrail’e canlı yayın

Kazaya tanık olan ve aynı otelde tatil yapan İsrailli bir genç, gazetecilere, "Eğlenirken bir anda felaket yaşandı. Otel yöneticileri ve sağlık görevlileri olaya hemen müdahale etti. Yaralılar kalp masajı yaptı. Çok büyük üzüntü yaşadık, ancak tatilimizi sürdüreceğiz" dedi. Tel Aviv’den bir televizyon kanalının muhabirleri de otelin bulunduğu Kundu bölgesine gelerek bölgeden canlı yayın yaptı. İsrailli televizyoncular, otelde konaklayan İsrailli turistlerle de röportaj yaptılar.

2 gözaltı

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. Jandarma ekipleri, görgü tanığı turistler ve otel yöneticilerinin ifadesine başvurdu. Savcılığın talimatıyla Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Ayhan Dolanay bilirkişi olarak otelde kazanın olduğu yerde inceleme yaptı. Tedavisi tamamlanan köpük makinesinin kullanan Tuncay Duran ile makineyi otele kiralayan taşaron şirketin sahibi E.K. gözaltına alındı. Kazada hayatını kaybeden animatör Fikret Şakacı’nın otopsisi bugüne kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!