Su parkında ‘bikini yasağı’

Güncelleme Tarihi:

Su parkında ‘bikini yasağı’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2008 07:23

BURSA’nın AKP’li Osmangazi Belediyesi’nce yaptırılan kablolu su kayağı tesisi Sukaypark’ta, kadınların bikini ile gezmesini yasaklayan karar tepkiyle karşılandı.

Haberin Devamı

Daha önce içkili restoratları ‘kırmızı sokaklar’ adı verilen bölgelere taşımasıyla gündeme gelen Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe’nin,“Kulübün aldığı karar saygı duyarım” demesi, tesislerde yapılacak CableWakeboard Avrupa Şampiyonası’nı tehlikeye düşürdü.

Bursa’nın en büyük merkez ilçesi olan Osmangazi Belediyesi, Soğanlı Mahallesi’nde 6 milyon YTL harcamayla bir yıldan kısa süre içersinde 100 bin metrekare alan üzerine kablolu su kayağı tesisi yaptırdı. Tesis açılışından bir ay sonra bikini krizine sahne oldu. Başbakan Recep Erdoğan’ın da hazır bulunduğu törenle hizmete giren 2008 CableWakeboard Avrupa Şampiyonası’nın yapılacağı su kayağı tesislerine gelen kadın boardçıların bikiniyle gezmelerine izin verilmiyor. Gezenler ise uyarılıyor.

BELEDİYE BAŞKANI: SAYGI DUYUYORUM

Abdullah Karadağ’ın başkanlığını yaptığı Osmangazi Spor Kulübü’nce alınan bu karara, Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, “Spor kulübünün aldığı bir karar. Ben saygı duymak zorundayım” demesi, 17- 19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışmaları tehlikeye soktu. CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, konuyu TBMM’ye getirip takipçisi olacaklarını söyledi.

AKP’li olan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce de Bursa’daki içkili restoran ve gazinoları şehrin dışında belirlenen ve ‘kırmızı bölge’ adı verilen yerleşim birimlerine taşımak istemesiyle gündeme gelmişti. Altepe’nin aldığı bu karar uzun süre gündem yarattıktan sonra yaşama geçirilememişti.

Haberin Devamı

Yasakla ilgili haberi ilk kez Cengiz Semercioğlu köşesinde yazmıştı. İşte o yazı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!