Günaha sokmayan diş macunu

Güncelleme Tarihi:

Günaha sokmayan diş macunu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2008 10:44

Malezya'dan şimdi de helal diş macunu ithal ettik. Fatih Koç adlı girişimci içinde anason bulunmayan helal sertifikalı diş macunu getirterek Mu’min adıyla piyasaya sürdü.

Haberin Devamı

“Artık sizin de bir diş macununuz var” sloganıyla tanıtılan macunlar marketlerin yanı sıra dini yayınevlerinde de satışa sunuldu. Dişlerini helal macunla fırçalamak isteyenler saf nane şeker aromalı Mu’min’i evine de isteyebiliyor. Malezya İslam Kalkınma Dairesi ve Malezya Müslüman Tüketiciler Birliği tarafından denetlenerek helal sertifikası alan macunun kutusunda da bu bilgiler yer alıyor.

 

175 GRAMLIK DEV TÜP

 

175 gramlık tüpüyle Türkiye’deki diş macunları arasında en büyüğü olan yeşil kutulu Mu’min’in fiyatı ise 5 YTL. Memnun kalınmadığı takdirde ürünü 15 gün içinde iade aldıklarını söyleyen Türkiye Distribütörü Koç, “Anasonun bazı çeşitlerinin belli bir oranı geçtiği zaman alkole dönüştüğü biliniyor. Bu çerçevede piyasadaki diş macunlarının alkol içerip içermediğinden emin değiliz. Şayet böyleyse haram olacağını söyleyenler var. Biz de Malezya ile irtibat kurduk. Helal damgalı bu ürünü Türkiye’ye getirdik. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden de gerekli tüm belgeleri aldık. Satışlarımız gayet güzel” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!