Gülen’in beraat dosyasını istedi

Güncelleme Tarihi:

Gülen’in beraat dosyasını istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2008 00:00

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, "çok ivedi" başlıklı bir yazı göndererek Fethullah Gülen hakkında verilen beraat kararı ile ilgili dosyayı istedi. Mahkeme de, Gülen’in gerekçeli beraat kararının bir örneği dün yine aynı ivedilikle Kılıç adına Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi.

Gülen’in dosyasının AKP’nin kapatma davası kapsamında değerlendirileceği belirtildi. Laik devlet yapısını değiştirmek ve yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurarak, bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla 2000 yılında açılan dava kapsamında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Fethullah Gülen beraat etmişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi de bu kararı, Gülen cemaatinin örgütlenmesinde, "cebir ve şiddet" unsurlarına rastlanmamasını gerekçe göstererek onamıştı.

Kıyamet, mıyamet kopmaz

Başkan Haşim Kılıç, gazetecilerin Başkanvekili Osman Paksüt’ün AKP kapatma davasının sonuçlanmasının ardından kıyamet kopacağına ilişkin sözlerini hatırlatması üzerine şunları söyledi: "Türkiye çok büyük bir ülkedir. Kıyamet, mıyamet kopmaz. O nedenle kimsenin endişelenmesine gerek yoktur. Türkiye’de kurumlar çalışmaktadır. Türkiye’de kurumlar üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Bu büyük ülkede bu tür sorunlar her zaman yaşanır. Bunun üstesinden de her zaman gelinmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!