Fikri Sağlar'dan Ergenekon için ilginç öneri

Güncelleme Tarihi:

Fikri Sağlardan Ergenekon için ilginç öneri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2008 19:13

Eski Kültür Bakanları’ndan Fikri Sağlar, Susurluk ve Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonları’nın raporlarının Ergenekon soruşturmasına yol gösterici olabileceğini söyledi.

Sağlar, yaptığı açıklamada, Susurluk ve Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonları’nın raporlarının Ergenekon soruşturması kapsamında değerlendirilmesini istedi. Meclis'te Susurluk Komisyonu üyeliği de yapan Sağlar, “Her iki raporda da derin devletle ilgili bilgiler ve izler var. O izler sürülebilirse Ergenekon’dan amaçlanan derin devleti çökertmekse ona ulaşabilir. Bu iki rapor incelenmeli. Bu raporlar yol gösterici olabilir” dedi.

Ergenekon soruşturmasının ilk başlarda “derin devlet, kırmızı kitaplar ve gizli anayasalar”la mücadele için ortaya çıktığını düşündüğün söyleyen Sağlar, “Ergenekon davasının ilk başlarında böyle bir iddia ile ortaya çıkıldığını görmekten mutluluk duymuştum. Ancak geçen sürecin geldiği nokta aynı derecede bu dosyaya büyük umutlarla bağlanmış değilim” diye konuştu. İddianamenin açıklanmasının ardından pek çok şeyin netleşeceğini ifade eden Sağlar’ın değerlendirmeleri şöyle:

“Aslında Susurluk Komisyonu’nun ortaya koymuş olduğu raporla, Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu’nun ortaya koymuş olduğu raporun savcılar tarafından incelenmesi Ergenekon’un dosyası diye adlandırılan ve toplumda ben de dahil olmak üzere büyük umutlarla baktığımız hedefin bulunmasında önemli katkı sağlar. Her iki raporda da derin devletle ilgili bilgiler, izler vardır. O izler sürülebilirse amaçlanan Ergenekon’dan derin devleti çökertmekse ona ulaşabilir. Bu iki rapor incelenmeli. Bu raporlar yol gösterici olabilir.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!