Fütüristler İstanbul'a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Fütüristler İstanbula geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2008 20:05

İstanbul'da yapılacak “Fütüristler Zirvesi 2008”e, dünyanın en ünlü fütüristleri katılacak.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, M-GEN Gelecek Planlama Merkezince, 21 Kasım'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenecek Türkiye'nin ilk Fütüristler Zirvesine, dünyanın en ünlü fütüristi ve gelecek tasarımcısı Jacque Fresco'nun ana konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.

“Fütüristler Zirvesinden sonra gelecek algınız asla eskisi gibi olmayacak” sloganıyla “Gelecekte Türkiye'yi neler bekliyor?” sorusuna yanıt verileceği kaydedilen zirvede, Fresco'nun yanı sıra kişisel gelecek planlama metodunun yaratıcısı Dr. Verne Wheelwright ve kişisel gen analizleriyle tanınan Dr. Serdar Savaş ile şair Yelda Karataş'ın da birer konuşma yapacağı ifade edildi.

Açılış konuşmaları, M-GEN Gelecek Planlama Merkezi kurucusu Ufuk Tarhan ve Türkiye Fütüristler Derneği Başkanı Alphan Manas tarafından yapılacak Fütüristler Zirvesinin, uluslararası katılıma da açık olacağı bildirildi.

-JACQUE FRESCO-

Günümüzün Leonardo Da Vinci'si olarak anılan 1916 doğumlu, endüstri mühendisi, mimari tasarımcı, toplum mühendisi, fütürist ve düşünür Jacque Fresco, Albert Einstein ve Buckminster Fuller'e benzetiliyor.

Florida'da yaşayan Fresco'nun çok sayıda belgeseli, ödüllü projeleri ve patentleri bulunuyor.

Devlet başkanlarına ve çeşitli kurumlara danışmanlık yapan Fresco, insanlığın karşı karşıya olduğu problemlerin ve gelecek endişelerinin artık “kıtlık temelli” sistem ve yaklaşımlarla çözülemeyeceğini savunuyor. Fresco, açlık, fakirlik, savaş gibi büyük insanlık sorunlarının kabul edilemez ve engellenebilir olduğuna inanan bir kültürün temelden inşasını öneriyor.

Jacque Fresco, “Var olan global ve sosyal problemlere gerçekten son vermek istiyorsak, dünyayı ve kaynaklarını tüm insanlığın ortak mirası olarak kabul etmeliyiz” diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!