Teröristler Tunceli'de karakola saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Teröristler Tuncelide karakola saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2008 12:51

TUNCELİ’nin Mazgirt İlçesi Darıkent Beldesi Jandarma Karakolu’na dün gece bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Belde merkezinde bulunan karakoldaki görevli askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma bir süre devam etti. Teröristler, belde ve karakola enerji sağlayan trafoyu bombayla patlattıktan sonra ormanlık alana kaçtı. Ölen ve yaralanın olmadığı saldırını ardından kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Bir grup PKK’lı terörist Mazgirt’in Darıken Beldesi Jandarma Karakolu yakınlarına kadar sızarak gece saat 20.30'da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. İlçe merkezinde bulunan ve evlerin bulunduğu bölgeden ateş açan teröristlere karakolda görevli askerler anında karşılık verdi. Bir süre yaşanan çatışmanın ardından teröristler belde ve karakola enerji sağlayan elektrik trafosunu bombayla patlatarak ormanlık alana doğru kaçarak izlerini kaybettirmeye çalıştı. Karakolda konuşlu bulunan Jandarma Özel Harekat Timleri, teröristleri etkisiz hale getirmek için sıcak takip başlattı.

Teröristlerin Hıran Ormanları bölgesini gittiğinin tespit edilmesinin ardından Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle teröristlerin bulunduğu alanlara Jandarma Özel Harekat Timleri indirilip, kaçış yolları ve stratejik alanlar tutuldu. Gece yarısı ise bölgeye gece görüş özelliği bulunan Kobra tipi helikopterler gönderilerek, PKK’lıların bulunduğu bölgeye yoğun bombardımana tutuldu. Sabah erken saatlerin de Hıran Ormanları kesimine çok sayıda asker sevk edilerek operasyon genişletildi.

PKK’lıların Darıken Jandarma Karakolu’na düzenledikleri saldırıda kurşunlardan bazılarının çevredeki evlere isabet ettiği, ancak olayda ölen ve yaralananın bulunmadığı belirtildi. Teröristlerin patlattığı trafonun devre dışı kalması nedeniyle geceden beri elektrik verilmeyen beldeye enerji sağlanması için yeni bir trafo kurulması amacıyla çalışmaların sürdüğü bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!