Emir küçükten mi

Güncelleme Tarihi:

Emir küçükten mi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 10, 2008 00:00

El Kaide Lideri Usame bin Ladin’in en küçük oğlu 16 yaşındaki Hamza bin Ladin, 2 gün önce internetten yandaşlarına mesaj yollayarak, "Terörü hızlandırın" dedi. İstanbul’daki ABD Konsolosluğu’na 2 gün sonra saldırının gerçekleştirilmesi küçük Bin Ladin’in mesajının alındığı yorumlarına yol açtı.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

GÃœVENLÄ°K KAMERALARI TEK TEK TOPLANDI

İSTANBUL POLİSİ 1 KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI

ABD’nin Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu’na düzenlenen saldırı, El Kaide’nin faaliyetlerini artırdığı bir döneme denk geldi. Son olarak iki gün önce, El Kaide Lideri Usame bin Ladin’in 16 yaşındaki küçük oÄŸlu Hamza bin Ladin, taraftarlarına internetten mesaj yolladı ve "Terörü hızlandırın" dedi. Bu çaÄŸrıdan sonra saldırının düzenlenmesi, "Teröristler mesajı aldı" yorumlarına neden oldu.Â

Usame bin Ladin’in 18 çocuğundan en küçüğü olan Hamza bin Ladin, El Kaide sempatizanlarına internetten ’şiirli mesaj’ ile seslendi. Örgüte yakın bir sitede önceki gün yayımlanan kısa video görüntülerinde Usame bin Ladin’in eski görüntüleri üstüne şiir okuyan ’Terörün veliaht prensi’ "Amerika, İngiltere, Fransa ve Danimarka’nın imhasını hızlandırın" çağrısı yapıyor. "Allah’ım, kafirlere ve hainlere vuran mücahitlerini ödüllendir, İslam ümmetinin gençlerine rehberlik et ve onların mücahitlere yardım etmesini sağla" diyor. Şiirde, "Allah’ım, cihat etmek isteyenlerden razı ol ve onları izleyip yakalamak isteyenleri kör et" mısrası da var.

Terör uzmanı Chris Dobson, babası gibi Pakistan-Afganistan sınırında saklandığı sanılan küçük Bin Ladin’in, "Genç olmasına rağmen örgütte bir veliaht olarak yükseldiğini" söyledi.

İsrail basını yazmıştı

15 Kasım 2003 tarihinde yüzlerce kilo bomba yüklü kamyonla İstanbul’da iki sinagogu vuran El Kaide, 5 gün sonra bu kez İngiliz Konsolosluğu ile HSBC bankasını hedef almış, saldırılarda toplam 57 kişi ölmüştü. Saldırılar ertesinde düzenlenen operasyonlarla etkisini yitiren El Kaide, örgüt yöneticilerinden Abdülhadi El Iraki’nin geçen yıl Irak’a geçerken Türk makamlarınca yakalandığını ve ABD’ye teslim edildiğini savunarak Türkiye’yi tehdit etmişti. Son olarak yılbaşında İsrail basınında yayımlanan haberlerde, El Kaide’nin Türkiye’ye yeniden sızmayı başardığı, hedeflerinin de Amerikan ve İsrail kuruluşları olduğu bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!