Yokluk töre terör

Güncelleme Tarihi:

Yokluk töre terör
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2008 00:00

Van’ın Başkale İlçesi Atlılar Köyü’nde yaşayan 14 yaşındaki Şehnaz Tonğ, babası 4 yıl önce uyuşturucu madde kaçakçılığından hapse girince maddi imkansızlık nedeniyle İlköğretim 8’nci sınıfta okulu bırakıp, evli bir erkeğe kaçtı.

Yapılan araştırma sonucunda izi bulunan Tonğ, Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce koruma altına alındı. Başvuru üzerine ailesine teslim edilen Tonğ, köye geri dönünce yakınları ve köylülerden tepki gördü. Bunun üzerine de Şırnak’ta bulunan akrabalarının yanına gönderilen Tonğ burada da aynı sorunları yaşayınca tekrar annesinin yanına geldi.

PKK’ya kaçtı, tecavüze uğradı

Töre gereği öldürüleceğinden korkan Tonğ, çareyi PKK terör örgütüne kaçmakta buldu. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda Tonğ’un yaklaşık 45 gün önce PKK terör örgütünün İran’daki Keyikan bölgesindeki kampına gittiği tespit edildi. Burada bulunduğu süre içinde Tonğ’a PKK’lı teröristler tarafından defalarca tecavüz edildi. Yaşadığı olaylara daha fazla dayanamayan Tonğ, terör örgütünden kaçmaya karar verdi. Ateş yakmak için odun toplamaya çıkınca bir fırsatını bularak kamptan uzaklaşmaya çalışan Tonğ, ’Kendal’ kod adlı terörist Devrim İke’nin talimatıyla yakalanarak önce öldüresiye dövüldü, ardından kafasına bir şarjör kurşun sıkılarak öldürüldü. Genç kızın cesedi de Atlılar Köyü ile Mahmutabat Köyü arasında karayolu kenarına bırakıldı.

Gerekçe: Devlet ajanı

PKK’lı teröristler, Şehnaz’ı infaz ettiklerini ailesine bildirdiler gerekçe olarak da ’Devlet ajanı’ olmasını gösterdiler. Erzurum Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside, genç kızla yakın tarihlerde defalarca cinsel ilişki kurulduğu tespit edildi.

Ayrıntılar PKK’lı teröristten

İran topraklarındaki Keyikan bölgesindeki kampta bulunan bir terörist, akrabası aracılığı ile telefonla jandarmaya ulaştı. Olayın bütün ayrıntılarını jandarmaya anlatan terörist, örgüt içinde yaşanan bu olayı onaylamadığını belirterek, büyük bir pişmanlık içerisinde olduğunu ve en kısa sürede teslim olacağını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!