Kıyamet yok, yeni Türkiye var

Güncelleme Tarihi:

Kıyamet yok, yeni Türkiye var
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 07, 2008 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon soruşturmasının, AKP hakkında açılan kapatma davasına "misilleme" olduğunu öne sürdü.

Baykal, "Ben bu davanın bir misilleme, bir hesaplaÅŸma, anlayışıyla ilgili olduÄŸu kanısındayım" dedi. Baykal, Habertürk TV’de yayınlanan Basın Kulübü programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ergenekon soruÅŸturmasının ErdoÄŸan’ın, "kiÅŸisel" davası olduÄŸu görüşünü yineleyen Baykal, "Türkiye’de hiçbir dava bu kadar siyasetle iç içe olmamıştır" diye konuÅŸtu. Baykal ÅŸunları söyledi: "Bu hesaplaÅŸma kapatma davasına misilleme olarak planlandı. Planlı ÅŸekilde, kapsamı geniletildi. Ä°ntikam alma anlayışla hazırlanmış bir süreç. Burada darbe diye bir ÅŸey yok. Kapatma davası olmasaydı böyle bir ÅŸey olur muydu?"  Â

Abdullah Bey ile olmaz Baykal, emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün "akil adamlar bir an evvel devreye girmeli" açıklamasıyla ilgili olarak da, "Türkiye bu noktada ülkenin sorununu doğru tarif edecek, yargıya müdahaleye izin vermeyecek ve topluma güven verecek bir cumhurbaşkanı yok. Sorun da bu. Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında hükümetin uzantısı olmaması gerektiğini söylemiştik. Abdullah Bey sevdiğim bir insan ama onunla olmaz. Özkök de bir yönlendirme olsa, akil adamlar bir araya gelse diye iyi niyetli bir telkin yapmıştır" diye konuştu.

Yeni bir Türkiye çıkacak AKP’ye açılan kapatma davasının sonuçlanmasının ardından yeni bir Türkiye’nin çıkacağını söyleyen Baykal şunları söyledi: "Kimse telaş etmesin. O acıları yaşayan insanlar bir süre sonra boşuna yaşadıklarını bu acıları görecek. Türkiye buradan çıkar. Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla yeni bir Türkiye çıkacak. Dava reddedilirse AKP ferahlayacak. Davayla hesaplaşma ihtiyacı ortadan kalkacak. Türkiye siyasetinin iç gerilimi ferahlayacak. Bugüne kadarki uygulamalarından ders alacaklar. Mahkeme kararı ne olursa olsun gerekli katkımızı yaparız. Dava kabul edilirse taze bir başlangıç yapması halinde yararlı bile olabilecektir. "
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!